Jdi na obsah Jdi na menu

Koncert skupiny Bon Jovi nezkazil ani vytrvalý déšť

29. 6. 2013

Zdroj: superbeat.cz

Autor: Mates (Martin)

Foto:  Angelika Špicarová

Bon Jovi
Support: Support Lesbiens
Praha, SynotTip Arena, 24. června 2013

013---bon-jovi.jpg

Dvě a čtvrt hodiny pořádně hlasité rockové muziky a vypouštění ohromné energie bez ohledu na nekonečné provazy vody skrápějící pražský Eden - takový byl ve zkratce pondělní koncert americké skupiny Bon Jovi v SynotTip Areně. Ale Jon Bon Jovi a parta kolem něj si zaslouží více než pár řádků.

019---bon-jovi.jpg

Koncert známé rockové formace začal na poměry podobných akcí netradičně brzy, a to již chvíli po sedmé večer. Sice byla obloha pořádně zatažená a posílala na natěšené fanoušky vydatnou sprchu, ale do temné noční atmosféry přece jen pár hodin chybělo.

012---bon-jovi.jpg

Kapela se dokázala s menším účinkem světelné show vypořádat stejně jako s deštěm: prostě do toho všichni pořádně řezali, takže publikum skákalo a tančilo a nikomu nepřipadalo, že koncertu něco schází. A skupina si výdrž fanoušků pochvalovala, za všechny to před druhou částí koncertu vyjádřil Jon Bon Jovi: "Děkuji vám, že jste se tady se mnou všichni několik hodin sprchovali, že jste tady s námi. Nehráli jsme v České republice opravdu dlouho, takže díky za vaši důvěru a trpělivost." Ale vraťme se na začátek. 

006---bon-jovi.jpg

Fanoušci totiž zpočátku hlavně studovali vizáž frontmana kapely, protože tato parta se v České republice objevila po nekonečných dvaceti letech. Z divokého třicátníka se za tu dobu stal padesátník, ale že by byl nějak krotký nebo snad před důchodem, to se říci nedá. Pořád pobíhal, skákal, burcoval diváky, a hlavně rozdával na všechny strany úsměvy. Všichni tak mohli vidět, že jeho dentista odvádí při bělení zubů velmi dobrou práci. Stejně tak se činil jeho učitel zpěvu, protože Jon Bon Jovi se na svůj hlas mohl spolehnout po celou dobu koncertu. 

016---bon-jovi.jpg

Stage jako americká klasika
I samotná stage, po níž energický zpěvák pobíhal, byla řešena zajímavě: kapela hrála jako by uprostřed mřížky chladiče vytvořené ze šedesátky displejů, přímo pod majestátní kapotou klasického amerického korábu silnic. Lídr kapely se párkrát proběhl do stran "nárazníku", za nímž měl ukryté plošiny, aby se blíže pozdravil i s diváky na tribunách. Ti mu jeho vřelost opláceli kromě tradičního bouřlivého potlesku a jásání například také obřím srdcem poskládaným z červených a bílých papírů přes jednu sekci ochozů.
 

0803-bon-jovi-24.06.2013.web.bez_ramecku.jpg

Celý fotoreport z koncertu Bon Jovi v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Zazněly jak notoricky známé hity, tak několik songů z nejnovějšího alba What About Now, které kapela Bon Jovi vydala v dubnu tohoto roku. Objevilo se ale i pár slabších kusů, které spíše sloužily jako výplň při čekání na další pecku. Největší ohlas měly samozřejmě kousky It's My Life, You Give Love A Bad Name, We Weren't Born To Follow, a před odchodem do zákulisí Livin' On A Prayer. To byl závěr jako hrom, takže po bouřlivém vyvolávání takřka plného Edenu se celá kapela vrátila a přidala jeden jediný kousek: This Ain't A Love Song.

Po dvou hodinách a dvaceti minutách tak odešli Bon Jovi nadobro ze scény, tedy z té pražské. Na rockové scéně budou pevně rozkročení ještě dlouho, budeme-li soudit podle předvedeného výkonu. Ten musíme ještě znásobit koeficientem nepohodlí, protože v nepříjemném dešti byla pečlivě vyfoukaná blonďatá kštice Jona Bon Joviho za pár minut zplihlá a rozházená stejně jako vlasy všech, kdo se neschovali pod pláštěnkou.