Jdi na obsah Jdi na menu

Against Me! zavítají s novým albem do Prahy!

15. 4. 2017

Live: Against Me!

Datum: 26.06.2017        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

against-me-_2017.jpgAgainst Me! (foto: Casey Curry)

Against Me! vydali loni v září desku „Shape Shift With Me”. Ta následovala kritikou vychválené album „Transgender Dysphoria Blues”, s nímž se kapela představila v Praze. V červnu se po třech letech vrátí do Lucerna Music Baru s novým materiálem.

Aktuální desku nahrál a míchal zvukový inženýr Marc Jacob Hudson (Taking Back Sunday, Saves The Day) ve studiu Rancho Recordo. „Shape Shift With Me” je sedmé album skupiny. Zpěvačka Laura Jane Grace psala nové skladby od srdce s přímočarou upřímností, bez jakýchkoliv metafor a jinotajů. Je to deska o lásce, o citu, který zasahuje nás všechny, přičemž textům Laury se posledních dvacet let téma lásky vyhýbalo.

Grace říká: „Já byla vždycky v punkové kapele, od které se čekalo, že bude politická. Nikdy jsem neměla pocit, že mám možnost psát písničky o svých citech a lásce. Proto mě to teď takhle přitahuje.”

Nahrávka „Shape Shift With Me” je do jisté míry koncepční deska o cestování po světě, zamilovávání se a odmilovávání se. Grace má v příběhu roli vypravěčky.

V kariéře Against Me! s mnoha punkovými nahrávkami zní „Shape Shift With Me” jako dokonalé album této formace. Je melodické a chytlavé, agresivní a přímočaré, sentimentální a roztoužené. A je to navíc kulminace čtyř let existence bytosti jménem Laura Jane Grace. Cesta zpět již neexistuje, je třeba novou skutečnost přivítat.

Against Me! loni na podzim absolvovali turné s Bad Religion a Davem Hausem. Letos se opět vydávají na šňůru, v jejímž rámci vystoupí 26. června v pražském Lucerna Music Baru.

Vstupenky za 420,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 490,- Kč.