Jdi na obsah Jdi na menu

Alice In Chains míří spolu s Black Rebel Motorcycle Club do Prahy!

6. 11. 2018

Live: Alice In Chains        Special guest: Black Rebel Motorcycke Club

Datum: 03.06.2019                                                           Místo: Forum Karlín, Praha

alice-in-chains_2018.jpgAlice In Chains (foto - zdroj: facebook.com)

Alice In Chains jsou jednou z nejúspěšnějších a nejvlivnějších amerických rockových skupin všech dob.

Během své pozoruhodné kariéry získali Alice In Chains mnoho nominací na ocenění Grammy a prodali více než dvacet milionů alb. Letos vydali vynikající desku s názvem „Rainier Fog” a 3. června ji představí v pražském Foru Karlín.

Jejich oddaná fanouškovská základna jde do milionů po celém světě. Společně se skupinami Nirvana, Pearl Jam a Soundgarden tvoří Alice In Chains velkou čtyřku, která v devadesátých letech proslavila město Seattle a navždy změnila sound moderního rocku. Letošní album je poctou městu Seattle, kam se po letech vrátili ze studií v Los Angeles k tam zrozenému žánru grunge.

Jako host s nimi do Prahy přijedou Black Rebel Motorcycle Club. Ti vydali 12. ledna osmou nahrávku „Wrong Creatures”, které předcházela deska „Specter At The Feast” z roku 2013. Novinku produkoval Nick Launay (Nick Cave, Arcade Fire). Tuto oblíbenou kalifornskou kapelu tvoří Robert Levon Been (zpěv, basová kytara, kytara), Peter Hayes (zpěv, kytara, harmonika) a Leah Shapiro (bicí). V médiích si pochvalují „zemitý rock'n'roll” Black Rebel Motorcycle Club, časopis Rolling Stone nazval jejich sound „expanzivním” a Entertainment Weekly ho označil jako „silně hypnotické narko-blues”.

Vstupenky na pražský koncert za 950,- Kč + poplatky budou k dispozici od 9. listopadu v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den vystoupení budou lístky za 1100,- Kč.