Jdi na obsah Jdi na menu

Alter Bridge představí aktuální desku v Praze!

6. 2. 2017

Live: Alter Bridge   

Datum: 14.06.2017                  Místo: Forum Karlín, Praha

alter_bridge_2017.jpgAlter Bridge (foto - zdroj: Live Nation)

Další z velkých koncertů, který se u nás v letošním roce chystá, proběhne 14. června v pražském Foru Karlín. Od dvaceti hodin zde vystoupí americký rockový kvartet Alter Bridge.

Alter Bridge pocházejí z Michiganu v Detroitu, u vzniku v roce 2004 stáli bývalí členové tehdy čerstvě rozpadlé formace Creed. Ke kytaristovi Marku Tremontimu, baskytaristovi Brianu Marshallovi a bubeníkovi Scottu Phillipsovi se připojil zpěvák a kytarista Myles Kennedy, který je znám i díky spolupráci s legendárním kytaristou Slashem a jeho The Conspirators.

Kapela, která od svého počátku funguje v nezměněné sestavě, se prezentuje směsicí rocku a metalu. Tvorba je založená na rafinovaném alternativním zvuku kombinujícím i prvky blues a jazzu, a to díky Mylesovi, který před nástupem do Alter Bridge působil v několika bluesových skupinách.

Zvuk Alter Bridge je těžší než zvuk Creed, ale stále si zachovává stejný základní styl. Během více než jedné dekády vydali After Bridge pět studiových nahrávek, poslední titul s názvem „The Last Hero” vyšel loni na podzim a kapela ho představí i na svém chystaném turné.

Vstupenky na pražský koncert Alter Bridge jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 1590,- Kč.