Jdi na obsah Jdi na menu

Americká metalová kapela Baroness se vrací do České republiky!

25. 2. 2018

Live: Baroness

Datum: 04.06.2018                                             Místo: Lucerna Music Bar, Praha

baroness_2018.jpgBaroness (foto: Ross Halfin)

Baroness hrají eklektickou odnož technického heavy metalu s melodickými prvky a inteligentní kytarovou linkou naznačující vliv indie rockových a post-punkových kapel.

Formaci tvoří John Baizley (kytara a zpěv), Gina Gleason (kytara), Nick Jost (basa) a Sebastian Thomson (bicí). Pocházejí z Lexingtonu ve Virginii, ale v roce 2003, krátce po svém založení, přesídlili do Savannah v Georgii. Během patnáctileté kariéry došlo ve skupině k celé řadě personálních změn. V období let 2004 až 2007 Baroness nahráli a vydali tři EP - „First”, „Second” a „A Grey Sigh In A Flower Husk”, což je společné EP s Unpersons, na které Baroness přispěli dvěma skladbami.

Své první album začali Baroness nahrávat v březnu 2007. Vyšlo ve stejném roce s názvem „The Red Album” podle barvy obalu. Po personální změně na pozici kytaristy se Baroness o dva roky později opět odebrali do studia, aby vytvořili druhou desku „Blue Record”. V roce 2012 spatřila světlo světa třetí nahrávka „Yellow & Green”. V rámci turné na její podporu se Baroness představili poprvé i pražskému publiku. V témže roce měla kapela ve Velké Británii těžkou autonehodu, ze zranění se její členové zotavovali několik měsíců.

Před následující koncertní šňůrou pak formaci opustil bubeník i baskytarista. Zatím poslední album se objevilo koncem roku 2015 pod názvem „Purple” a Baroness ho vydali na svém vlastním labelu.

Rok 2017 se pak nesl ve znamení příprav nahrávání desky s novou kytaristkou a za song z alba „Purple” přinesl nominaci na cenu Grammy v kategorii Best Metal Performance.

Zda k nám Baroness přijedou již s novou deskou, zatím není jasné. Dá se však předpokládat, že skladby z ní zaznějí i v rámci koncertu, který proběhne 4. června v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal za 590,- Kč.