Jdi na obsah Jdi na menu

Americká skupina R5 dorazí poprvé do České republiky!

19. 6. 2015

Live: R5

Datum: 29.09.2015                            Místo: Lucerna Music Bar, Praha

r5-2015.jpgR5 (foto - zdroj: GoOut.cz)

Fanynky a fanoušci skupiny R5, pozor! Pop-rocková kapela R5 na podzim dorazí do České republiky! Pětice z Kalifornie postupně dobývá svět a teď se chystá i na Prahu. Na vlastní oči je můžete vidět 29. září v Lucerna Music Baru.

R5 tvoří čtyři sourozenci – bratři Riker, Rocky, Ross a jejich sestra Rydel, které doplňuje kamarád Ellington Ratliff. Kariéru odstartovali už v roce 2009, ale plné pozornosti se jim dostalo o 4 roky později debutovou deskou „Louder”.

„Chtěli jsme vytvořit album, které si opravdu užijete,” říká Rydel a Ratliff dodává: „Album, které vás nabije a které budete moct poslouchat od rána do večera.” Z R5 se tak přes noc stala jedna z nejnadějnějších současných pop-rockových kapel.

Kromě hudebního talentu dostali sourozenci Lynchovi do vínku i herecké a taneční nadání. Riker účinkoval v úspěšném seriálu „Glee”, zatímco Ross zářil v sérii „Austin & Ally” na Disney Channelu. Hudba je u nich ale pořád na prvním místě: „Není nic lepšího, než když jsme všichni pohromadě na pódiu,” podotýká Riker.

Zatím největší koncert odehráli R5 před rozjásaným davem 16 000 fanoušků a vystoupili třeba na festivalu Wango Tango po boku takových hvězd jako jsou Shakira, Ed Sheeran nebo OneRepublic.

Už 10. července skupině vychází druhé studiové album s názvem „Sometime Last Night”. Na stejnojmenné evropské turné se zastávkou v České republice vyrazí v září.

Vstupenky za 590,- Kč jsou k dispozici na pokladně a webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro.

Pořadatel: www.fource.cz