Jdi na obsah Jdi na menu

Americká zpěvačka Anastacia bude koncertovat v Praze!

25. 10. 2017

Live: Anastacia

Datum: 12.05.2018                                      Místo: Forum Karlín, Praha

anastacia_2018.jpgAnastacia (foto - zdroj: anastacia.com)

Popová legenda Anastacia, jejíž výjimečný hlas učinil z písní „I'm Outta Love” a „Left Outside Alone” masivní hity po celém světě, se po devíti letech vrátí do Prahy. Její vystoupení 12. května ve Foru Karlín však bude moci zhlédnout jen 1500 návštěvníků.

„Moc se těším, až se vrátím do Evropy, navíc s albem Evolution. Natáčela jsem tuhle desku během turné ke kompilaci Ultimate Collection a už se nemůžu dočkat, až budu nové skladby sdílet s fanoušky na koncertech,” řekla zpěvačka. Album „Evolution”, které se nahrávalo ve Stockholmu, produkoval Anders Bagge, který v minulosti spolupracoval např. se Céline Dion, Janet Jackson nebo Madonnou. I jeho zásluhou vznikla nahrávka, která Anastaciu vrací ke kořenům, kdy bravurně míchala rockové songy s chytlavými popovými melodiemi a baladami.

Turné „Evolution” naváže na mimořádně úspěšnou loňskou a letošní koncertní sérii „Ultimate Collection”, při které zpěvačka absolvovala 110 vystoupení, z nichž byla drtivá většina beznadějně vyprodána. Během turné Anastacia, která sama již dvakrát bojovala s rakovinou, ohlásila spolupráci s nadací Cancer Research UK, jež podporuje prevenci a výzkum tohoto zhoubného onemocnění.

Anastacia, celým jménem Anastacia Lyn Newton, se narodila v roce 1968 v Chicagu. Do celovětového povědomí ji uvedla hned debutová deska „Not That Kind” z roku 1999. Nemalou zásluhu na zpěvaččině popularitě má i její mimořádně zvučný a chraplavý hlas, který je často označován ze jeden z nejzajímavějších vokálů popové scény všech dob. Zatím vydala celkem sedm studiových alb, od nichž se prodalo přes třicet milionů kopií a jsou lemována bezpočtem prestižních ocenění včetně tří nominací na Brit Awards, pěti na MTV Europe nebo vítězstvím ve VIVA Comet a NRJ Radio.

Mediální vody Anastacia zčeřila naposledy nejen kritikou opěvovanou nahrávkou „Evolution”, ale i vtípkem na účet poroty proslulé soutěže Sweden Idol (obdoba SuperStar), kam se zpěvačka vydala v přestrojení za amatérskou soutěžící. Porota vedená výše zmíněným producentem Andersem Baggem, který jako jediný znal pravdu, Anastaciu nepoznala a označila ji za její nepovedenou kopii. V letošním roce také nazpívala notoricky známý duet „Ti Amo” s Umbertem Tozzim, který v listopadu poprvé vystoupí v Praze.

Předprodej vstupenek na pražský koncert Anastacii bude zahájen 27. října v deset hodin v síti Ticketportal.