Jdi na obsah Jdi na menu

Američtí Disturbed rozpálí v červnu Velký sál Lucerny!

22. 11. 2018

Live: Disturbed                              

Datum: 24.06.2019                          Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

disturbed_foto_angelika-spicarova.jpgDisturbed (foto: Angelika Špicarová)

Metalová formace Disturbed oznámila „Evolution World Tour”, rozsáhlé celosvětové turné, které začíná 9. ledna v kalifornském San Diegu a s nímž kapela 24. června zamíří také do Velkého sálu Lucerny v Praze.

Disturbed (zpěvák David Draiman, kytarista Dan Donegan, bubeník Mike Wengren a basák John Moyer) na turné podpoří vydání albové novinky „Evolution” a pilotního singlu „Are You Ready”, který vylétl na první místo hitparády časopisu Billboard Hot Mainstream Rock Tracks Chart a vydržel na čele čtyři týdny. Skladba, která je dvanáctým singlem kapely na prvním místě hitparády a nejrychleji stoupajícím singlem jejich kariéry má v současnosti již přes pět milionů streamů na Spotify a videoklip má na YouTube přes sedm milionů zhlédnutí.

Disturbed jsou jedna z nejúspěšnějších rockových skupin současnosti. Multiplatinová čtyřka dosáhla se svými alby pěti prvních příček hitparády Billboard Top 200 v řadě. To je vyneslo po bok veličin jako Metallica, což je jediná tvrdá formace, jež takového úspěchu dosáhla. Deska „Immortalized” (2015) získala platinu a obsahovala třikrát platinový hit „The Sound Of Silence”. Od založení v roce 1996 Disturbed prodali přes 16 milionů alb po celém světě a uspěli dvanáctkrát s No. 1 singly v Active Rock Radio. Čtyřikrát platinový debut z roku 2000 nazvaný „The Sickness” formálně ohlásil příchod kapely na scénu rocku a jejich postavení bylo stvrzeno nominací na Grammy Award. S pojmenováním Best Rock Artist získaným na oceněních iHeartRadio Music Awards v roce 2017 Disturbed pokračují v pouti na vrchol se sedmou nahrávkou, příhodně nazvanou „Evolution”.

Albu „Evolution” se dostalo skvělých recenzí od kritiků a nadšeného ohlasu od příznivců. Billboard k počinu napsal: „jedno z jejich nejlepších alb, které se vyrovná veleúspěšné desce z roku 2002 Believe.” Classic Rock se nechal slyšet: „název mluví za vše - kapela objala své vlastní instinkty a výsledkem je jejich nejpřesvědčivější nahrávka od roku 2000 a alba The Sickness.” The Chicago Sun-Times řekl: „Evolution je jedním z největších skoků kupředu v kariéře Disturbed s nevypočitatelností vokálů Davida Draimana, důmyslným bubnováním Mikea Wengrena, rozmanitostí kytar Dana Donegana a temnou basou Johna Moyera.” Music Week prohlásil: „Disturbed na albu Evolution pálí do stratosféry.” Metal Hammer se vyjádřil: „bezpochyby nejrůznorodější deska v katalogu Disturbed.” a Power Play dal nahrávce deset hvězd: „Disturbed dospěli ve špičkovou rockovou skupinu, která tímto albem udělala z čistého metalu čistou senzaci. Deska definující kariéru. Nic menšího.”

„Evolution World Tour” přinese fanouškům třaskavou směs osvědčených hitů jako „Down With The Sickness”, „Inside The Fire” či „The Sound Of Silence” a novějších skvěle přijatých skladeb jako „Are You Ready” nebo „A Reason To Fight”.

Vstupenky na pražské vystoupení Disturbed za 790,- Kč + poplatky budou k dispozici od pátku 23. listopadu na webu GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketmaster. Na místě v den koncertu budou lístky za 900,- Kč.

Související:

Koncert Disturbed byl pro velký zájem přesunut do větších prostor!