Jdi na obsah Jdi na menu

Amy Macdonald přiveze do Prahy nové album Under Stars!

2. 12. 2016

Live: Amy Macdonald                 Support: Newton Faulkner

Datum: 21.03.2017                                    Místo: Lucerna Music Bar, Praha

amy-macdonald-2017.jpgAmy Macdonald (foto - zdroj: amymacdonald.co.uk)

Skotská zpěvačka s jedinečným hlasem Amy Macdonald se vrátí na pódia a to s novou deskou „Under Stars”, která vyjde 17. února. Jednou ze zastávek nadcházejícího turné bude i Česká republika, kde vystoupí 21. března v pražském Lucerna Music Baru za doprovodu britského písničkáře Newtona Faulknera.

Amy o nové desce zmiňuje: „Práce na albu mi trvala dva a půl roku, což je nejdelší doba, kterou jsem kdy nějakému albu věnovala. Ještě před časem jsem si přála, aby ta deska byla co nejrychleji hotová, ale teď jsem ráda, že jsme s ní nespěchali; zdá se, že se jí dostalo lásky, péče a pozornosti, které si zasluhuje.”

Už byla zveřejněna akustická verze jedné ze skladeb nového alba „Down By The Water”, která byla naživo nahrána ve studiu RAK.

Produkci alba měl na starosti Cam Blackwood (George Ezra, Florence And The Machine) a další session producentské duo My Riot (London Grammar, Birdy).

Devětadvacetiletá Amy vydala dosud tři nahrávky (debutové album z roku 2007 „This Is The Life”, „A Curious Thing” z roku 2010 a „Life In A Beautiful Light” z roku 2012) a celosvětově prodala přes 5 milionů desek, včetně 1,5 milionu ve Velké Británii. Narozdíl od předešlých alb se songy, jenž složila sama, se na své novince spojila s hudebníky, které zná již deset let, od podepsání první nahrávací smlouvy v devatenácti letech. Konkrétně s hráčem na basovou kytaru Jimmy Simsem nebo kamarádem a hráčem na akustickou kytaru Benem Parkerem.

Amy říká: „Jsem na ty písničky moc hrdá a album mi dělá velkou radost. Je tam hodně neuvěřitelných momentů a já jsem přesvědčená, že je na něm to nejlepší, čeho jsem dosud dosáhla. Jsem nadšená, že to teď mohu sdílet se svými fanoušky a věřím, že se jim nová deska bude líbit.”

Vstupenky na pražské vystoupení Amy Macdonald za 790,- Kč + poplatky jsou k dispozici v pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 950,- Kč.