Jdi na obsah Jdi na menu

Arcade Fire vystoupí poprvé v České republice!

12. 12. 2017

Live: Arcade Fire

Datum: 15.06.2018                        Místo: O2 Arena, Praha

arcade-fire_2018.jpgArcade Fire (foto - zdroj: facebook.com)

Arcade Fire představí 15. června v pražské O2 Areně svou aktuální desku „Everything Now”. Půjde o jejich premiérové vystoupení v České republice. Návštěvníci koncertu se mohou těšit na originální a nezapomenutelnou pódiovou show, během které zazní i starší hity.

Aktuálně šestičlenné seskupení Arcade Fire pochází z kanadského Montrealu. Vzniklo v roce 2001 a u jeho zrodu stáli manželé Régine Chassagne a Win Butler, jeho mladší bratr William, dále Richard Reed Parry a Tim Kingsbury. Vycházejíce z pestrých hudebních vlivů začali Arcade Fire produkovat originální směs, a tak v jejich skladbách jsou kromě rockových či popových postupů slyšet styly jako bossa nova, punk nebo francouzský šanson.

Během hudební kariéry vydali zatím pět studiových alb. Průlomovou se stala hned debutová nahrávka „Funeral”, která vyšla v roce 2004 a krátce poté získala i nominaci na prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší alternativní album. Následovaly neméně úspěšné desky „Neon Bible” z roku 2007, „The Suburbs” (2010), „Reflektor” (2013) a stále aktuální „Everything Now”, kterou skupina nadělila fanouškům letos v červenci. Na její produkci se kromě kapely samotné podíleli i Thomas Bangalter z Daft Punk, Steve Mackey z Pulp nebo Geoff Barrow z Portishead, což ocenili nejen příznivci, ale i odborná kritika.

Arcade Fire doposud prodali miliony kopií svých alb a singlů, obdrželi celou řadu nejrůznějších ocenění, mezi nimiž nechybí ani cena Grammy nebo Brit Award. Jednotliví hudebníci jsou proslulí multi-instrumentálními schopnostmi, za které sklízejí úspěchy po celém světě. Samostatnou kapitolou jsou živá vystoupení. Koncerty Arcade Fire bývají pověstné originalitou i uhrančivostí, nádherně syrovým zvukem a upřímnými emocemi, díky čemuž patří k nejvyhledávanějším kanadským umělcům posledních dvou dekád. O jejich jedinečnosti se budeme moci konečně přesvědčit 15. června i v České republice, kdy zamíří do pražské O2 Areny.

Vstupenky budou k dispozici od 15. prosince v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 990,- Kč do 1490,- Kč.