Jdi na obsah Jdi na menu

Ben Harper & The Innocent Criminals se poprvé představí v Praze!

15. 2. 2016

Live: Ben Harper and The Innocent Criminals     

Datum: 28.09.2016                                                        Místo: Forum Karlín, Praha

ben-harper---the-innocent-criminals-2016.jpgBen Harper & The Innocent Criminals (foto - zdroj: Live Nation)

Do České republiky se premiérově podívá u nás méně známý, ale ve světě velice uznávaný hudebník Ben Harper spolu s doprovodnou kapelou The Innocent Criminals. V pražském Foru Karlín zahrají 28. září. Půjde o skutečně netradiční žánrovou směsici rocku, blues, folku a r&b.

Turné se bude vztahovat ke zcela novému albu, prvnímu po více než osmi letech, které by mělo spatřit světlo světa 8. dubna, vydavatelem je gramofirma Stax Records.

„Opětovná spolupráce s Innocent Criminals na nových skladbách je pro mě teď prioritou,” řekl Harper časopisu Rolling Stone v loňském roce. „Bylo načase.”

Od roku 1993, kam sahají jejich kořeny, byli Innocent Criminals (hráč na perkuse Leon Mobley, baskytarista Juan Nelson, bubeník Oliver Charles, klávesista Jason Yates a kytarista Michael Ward) zapojeni do většiny projektů Bena Harpera, a to až do roku 2008, kdy se skupina na delší dobu odmlčela.

Kapela po dobu své aktivní činnosti cestovala po celé zeměkouli v podstatě bez přerušení, počet jejích fanoušků se neustále rozrůstal především díky strhujícím živým vystoupením a řadě uznávaných studiových alb, včetně titulů „Fight For Your Mind”, „The Will To Live”, „Burn To Shine”, „Diamonds On The Inside” a na cenu Grammy nominovaného alba „Lifeline”, které bylo jejich dosud posledním společným dílem v roce 2007.

Innocent Criminals podpořili Bena a The Blind Boys of Alabama v rámci jejich společné nahrávky „There Will Be A Light”, která v roce 2004 získala dvě ocenění Grammy.

Nové album Bena Harpera & The Innocent Criminals nazvané „Call It What It Is” je břitká, výrazná a poetická deska, která může pocházet jedině od těchto dlouhodobých spoluhráčů tvořících jeden z nejdynamičtějších, nejsoudržnějších a nejzásadnějších souborů současné populární hudby.

Vstupenky na pražské vystoupení Bena Harpera & The Innocent Criminals jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 990,- Kč. Koncert se uskuteční ve středu 28. září od 20 hodin ve Foru Karlín.