Jdi na obsah Jdi na menu

Britští Lamb přivezou do Prahy své nové album!

6. 7. 2019

Live: Lamb

Datum: 24.11.2019             Místo: Lucerna Music Bar, Praha

016---lamb.jpgLamb (foto: Angelika Špicarová)

Vše začíná osamělým vokálem, který je vzápětí doplněn pulzujícím nízkofrekvenčním basem. Zpívané poselství je jednoduché - „Chci toho tolik říct, že nemám slov. Intimní oslovení posluchače, jež se po chvíli rozvine v refrén, který prýští z reproduktorů. Jako když otevřete přimhouřené oči v plném slunci nebo přejdete během sekundy na rozpálenou pláž. Návrat Lamb je jako jasné a zářivé světlo, které vás oslní 24. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

„The Secret Of Letting Go” - sedmé album Lamb, které spatřilo světlo světa koncem dubna, je celé o prostoru mezi zvuky. Chvíli jemné a nebeské, jindy jako písečná bouře. Obojí prolíná nadpozemský hlas Lou Rhodes a instrumentální mistrovství jejího hudebního partnera Andyho Barlowa.

Mlčení dvojice Lamb (Lou Rhodes a Andy Barlow) po přelomu tisíciletí skončilo vydáním desky „5”. Nahrávka „The Secret Of Letting Go” začala vznikat při koncertování a turné k výročí jejich debutového alba z roku 1996. Lou Rhodes tehdy tvořila sólovou desku „theyesandeye” a Andy produkoval věci svých kolegů.

Lou Rhodes říká: „Když máme nápady na společné písně, posíláme si je mezi sebou. Je to úplně jiné než naše sólové věci. V Lamb si předáváme na kost oholené návrhy s prostorem kolem. Je to jakási alchymie, z hrubých kamenů nápadů tvoříme stavbu songů. První skladba - Illumina - začala vznikat v létě 2016, ale byla hotová až v roce 2018. To byl vlastně takový počátek a od toho momentu vzešla nová deska. The Secret Of Letting Go nebylo snadné album, ale přijde mi jako jedno z našich nejsilnějších. Myslím, že vím, že i když se teď navzájem při spolupráci často dostáváme až na samé hranice zdravého rozumu, vždycky procházíme jakousi fází učení se. Je to opravdová dynamika vztahu bratr a sestra. Říká se, že krev je hustší než voda, naší krví je hudba.”

To je, zdá se, tajemství Lamb. Jděte až na doraz vašeho přátelství, ať už jste kdekoliv na světě. Možná vytvoříte svoje dosud nejlepší dílo.

Vstupenky na pražské vystoupení za 690,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 790,- Kč.