Jdi na obsah Jdi na menu

Britští Muse přivezou své drony do České republiky!

21. 9. 2015

Live: Muse       

Datum: 04.06.2016                                 Místo: O2 Arena, Praha

muse2016.jpgMuse (foto: Danny Clinch)

Po famózním vystoupení v listopadu 2012 se rockové trio Muse vrátí do České republiky. V rámci světového turné „The Drones World Tour” odehraje 4. června jedinečný koncert v pražské O2 Areně. Na turné vyjíždí po vydání sedmého studiového alba s názvem „Drones”.

„The Drones World Tour” bude úžasným zážitkem pro fanoušky, kteří si užijí jedinečný koncert s umístěným pódiem uprostřed arény. Kapela je známá překonáváním nejen vlastních hranic ve vizuální oblasti a nadcházející turné nebude žádnou výjimkou. Design a konfigurace scény umožní divákům prožít reálný 360° audiovizuální zážitek. Koncerty Muse byly vždy označovány světovými médii jako epické a ctižádostivé. Nadcházející show nebude výjimkou. Skupina právě zakončila spektakulární turné po evropských festivalech s řadou nejlepších recenzí.

Nejen vyprodané Wembley, Glastonbury nebo San Siro, ale i patnáct tisíc návštěvníků se na koncertě v O2 Areně v roce 2012 mohlo přesvědčit, proč jsou Muse označováni za nejlepší koncertní kapelu současnosti. Táhlé patetické melodie a inspirace vážnou hudbou kombinované ostrými metalovými riffy a zběsilým tempem bicích, nepřehlédnutelné charisma frontmana Matthewa Bellamyho doplněné do posledního detailu promyšlenou audiovizuální show. To jsou jen vybrané atributy, které patří k živým vystoupením anglického tria.

001---muse.jpgMuse (foto: Angelika Špicarová)

Muse hledají inspiraci nejen ve vážné hudbě, ale i u hudebních ikon, jako jsou U2, Radiohead, Queen nebo David Bowie. Ve skladbách kapely nalezneme prvky hned několika odrůd rocku - od alternative přes glam, new progressive, space, symphonic a progressive metal zase zpátky k indie - které se mísí spolu s prvky elektronické hudby do překvapivě harmonické směsi. Výstižně, byť s notnou mírou nadsázky, vyjádřil Matthew Bellamy svůj vztah k hudební fúzi v jednom ze svých tweetů, ve kterém charakterizoval žánr nového alba do češtiny těžko přeložitelným: „christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia.”

Sedmé studiové album „Drones” v sobě nese kus science fiction, emocionálně nabité rockové riffy a ambiciózní vize, dle které si Muse drze přisvojují nálepku nejlepší koncertní kapely současnosti. Album si zasloužilo pozici No 1. ve 23 zemích včetně Francie, Japonska, Austrálie, Holandska a Švýcarska a atakovalo nejvyšší příčky v žebříčcích poslechovosti ve Velké Británii a USA.

Podle Matta Bellamyho by se lidé měli bát dne, kdy dojde k naplnění fantazie plynoucí z alba „Drones”. Koncertní turné bude přehlídkou simulace Armageddonu ve spojení s portréty klonů „Star Wars” z „Epizody II”. Tato myšlenka vytane příznivcům kapely na mysl při poslechu desky, která obsahuje dvanáct atmosférou nabitých songů.

Vstupenky na pražský koncert Muse v cenových relacích od 1490,- Kč do 1690,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal.