Jdi na obsah Jdi na menu

Bryan Adams přijede opět do České republiky!

5. 4. 2016

Live: Bryan Adams

Datum: 05.10.2016                       Místo: O2 Arena, Praha

bryan_adams-2016.jpgBryan Adams (foto - zdroj: Live Nation)

Bryan Adams se vrací do České republiky, tentokrát se fanouškům představí v pražské 02 Areně, kam zavítá po třech letech. Naposledy u nás vystoupil předloni na vyprodaném brněnském Velodromu.

Pověst jednoho z nejlepších rockových zpěváků na světě získal především díky svým nezapomenutelným koncertům. Bryan Adams se svými rockovými peckami koncertuje na šesti kontinentech již více než tři desítky let.

Na připravovaném turné kromě zásadních skladeb jeho hudebně bohaté kariéry zazní i skladby z nového alba „Get Up!”. Bryan většinu písní nové desky napsal i tentokrát s dlouholetým spojencem Jimem Vallancem, který stál u zrodu mnoha hitů tohoto Kanaďana. Jak zpěvák uvádí, natáčení probíhalo celkem organicky, tedy jedna píseň za druhou, a to v průběhu několika let. Producentem desky byl Jeff Lynne, frontman legendárních ELO, který v minulosti produkoval songy i pro The Beatles, Paula McCartneyho nebo Toma Pettyho.

Bryan a Jeff na nových písních pracovali převážně přes internet, a to tak, že si navzájem posílali demo nahrávky či části skladeb tak dlouho, dokud oba nebyli s výsledkem naprosto spokojeni. Bryan Adams na novém albu „Get Up!” ukazuje opět dvě tváře. Prezentuje se nejen jako romantik, který umí psát nádherné pomalé balady, ale i jako nestárnoucí rocker se svižnými a hitovými songy.

To potvrzuje i pilotní singl z desky, pro který byla vybrána píseň „Brand New Day”, jež byla začátkem září 2015 uvedena i do rádií. Nenechte si ujít poslední album Bryana Adamse „Get Up!”, které pod hlavičkou Universal vyšlo v druhé půlce loňského roku.

Kanaďan Bryan Adams patří mezi nejvýraznější zpěváky a skladatele populární hudby osmdesátých a devadesátých let. Na svém kontě má celou řadu alb ověnčených multiplatinovými prodeji. Jeho skladby se dostaly nejenom na přední příčky hitparád, ale zazněly i v několika filmových klasikách. Adamsovy skladatelské a muzikantské kvality jsou zřejmé nejenom z nahrávek, kterých má na svém kontě kolem desítky, ale i z koncertů.

Výběr toho nejlepšího představil Bryan Adams se svou doprovodnou kapelou i při svém červnovém vystoupení na brněnském Velodromu před dvěma lety. Letošní pražský koncert bude umělcovou šestou zastávkou v České republice od roku 2003, kdy u nás vystoupil poprvé.

Vstupenky na pražský koncert Bryana Adamse budou k dispozici od 8. dubna v síti Ticketportal v cenových relacích od 1190,- Kč do 1790,- Kč.