Jdi na obsah Jdi na menu

Dave Matthews a Tim Reynolds navštíví s akustickým turné i Prahu!

6. 11. 2016

Live: Dave Matthews & Tim Reynolds                         

Datum: 02.04.2017                                                              Místo: Forum Karlín, Praha

dave-matthews---tim-reynolds-2016.jpgDave Matthews & Tim Reynolds (foto - zdroj: Live Nation)

Následující jaro budou mít fanoušci vzácnou příležitost stát se svědky ojedinělé hudební události. Dave Matthews a Tim Reynolds, oba z Dave Matthews Bandu, zahrají na různých místech po celé Evropě.

Po masivním úspěchu Dave Matthews Bandu na evropském turné v roce 2015 se duo těší na návrat s velmi odlišným druhem vystoupení. Během těchto akustických show představí Matthews a Reynolds podstatu a příběh každé skladby. Turné odstartuje v Londýně, navštíví Irsko, Nizozemsko, Dánsko, Německo, Rakousko, Českou republiku, Itálii a končí v Portugalsku.

Dave Matthews Band, slavící 25. výročí, je proslulý především díky svým koncertům a během poslední dekády se stal kapelou s nejvyšším počtem prodaných vstupenek. Od svého vzniku formace prodala více než dvacet milionů lístků a dohromady 38 milionů CD a DVD nosičů. Stali se také první skupinou v historii se šesti po sobě jdoucími studiovými alby, která se umístila na první příčce žebříčku Billboard 200. Mezi jejich největší hity patří skladby „What Would You Say”, „Crash Into Me”, „Too Much” nebo „Everyday”.

Zpěvák a kytarista Dave Matthews vydal svůj sólový debut „Some Devil” v roce 2003 a za singl „Gravedigger” obdržel cenu Grammy v kategorii nejlepší mužský rockový hlasový výkon. Tim Reynolds je samouk, mistr ve hře na sitar, jazzovou kytaru, djembe, dvanáctistrunnou kytaru, housle a mandolínu a na akustické a elektrické kytary. Kromě práce s Dave Matthews Bandem nahrává a vystupuje s TR3, průlomovým elektro triem, které založil v roce 1980. Jako duo vydali Dave Matthews a Tim Reynolds tři živá 2CD: „Live At Luther College” (1999), „Live At Radio City” (2007) a „Live In Las Vegas” (2010).

Pražský koncert se uskuteční 2. dubna ve Foru Karlín. Vstupenky v cenovém rozmezí od 1590,- Kč do 1790,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro.