Jdi na obsah Jdi na menu

Dave Matthews Band míří do Evropy, zahrají i v Praze!

23. 10. 2018

Live: Dave Matthews Band 

Datum: 27.03.2019                                  Místo: Forum Karlín, Praha

dave-matthews-band_2019.jpgDave Matthews Band (foto - zdroj: Live Nation)

Dave Matthews Band zahájí svou první evropskou šňůru od roku 2015 koncertem 6. března v mnichovském Zenithu. Měsíční turné bude zahrnovat i dvě show v prostorách Eventim Apollo v Londýně (12. a 13. března) a historicky první vystoupení v Oslu (20. března), ve Varšavě (25. března) a v Bologni (1. dubna). Mezi zastávkami bude 27. března i Praha.

Prestižní americký týdeník Variety si nedávno velmi pochvaloval vyprodaný koncert Dave Matthews Bandu v losangeleském Hollywood Bowlu. Uvedl, že živé prezentace této kapely se ani zdaleka nedají srovnat s vystoupením žádné jiné skupiny. Není proto divu, že letošní podzimní turné po Severní Americe zahrnuje i dvě beznadějně vyprodané show v newyorské Madison Square Garden.

Dave Matthews Band získali i prestižní ocenění Grammy. Od svého založení prodali více než 24 milionů vstupenek na koncerty a 38 milionů CD a DVD nosičů. Formace má na kontě mnoho hitů, mezi které patří například „What Would You Say”, „Too Much”, „Everyday”, „American Baby”, „Funny The Way It Is” nebo „Crash Into Me”. Poslední zmiňovaný získal v nedávné době opětovnou popularitu, a to poté, co byl použit pro klíčové scény filmu „Lady Bird” z roku 2017, jenž má pět nominací na cenu Oscar.

Vydáním letošní desky „Come Tomorrow” se Dave Matthews Band stali první skupinou v historii, která má sedm po sobě jdoucích studiových nahrávek debutujících na první příčce Billboard 200. Album získalo skvělé recenze v prestižních magazínech New York Times a Rolling Stone, jenž vypichují úžasnou hudební i náladovou pestrost nejen titulní písně, ale také songů „Here On Out” a „Black And Blue Bird”.

O výjimečnosti této kapely se budeme moci přesvědčit 27. března, kdy se Dave Matthews Band představí v prostorách Fora Karlín.

Vstupenky na pražský koncert budou k dispozici od pátku 26. října v předprodejních sítích Ticketmaster a Ticketportal za 1590,- Kč. Každý nákup lístku navíc zahrnuje i bezplatné stažení nové desky „Come Tomorrow”.