Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy se chystá divoká americká parta Cage The Elephant!

16. 4. 2016

Live: Cage The Elephant

Datum: 22.08.2016                                        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

cage-the-elephant-2016.jpgCage The Elephant (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Cage The Elephant odehráli během února dvanáct evropských koncertů v Británii, Holandsku, Německu a Dánsku. Jsou to jejich první koncerty od vystoupení s Foals v Alexandra Palace v únoru 2014, po kterém The Times napsali: „Charismatický zpěvák Matt Shultz skončil polonahý v publiku, které ho v extázi nosilo nad svými hlavami.”

Kapelu katapultovala na přední místa alternativních žebříčků deska „Melophobia” z roku 2013. Rolling Stone si nemohl vynachválit jedinečnou směs šedesátkového garážového rocku, sedmdesátkového punku a osmdesátkového alt-rocku. Jejich první deska s názvem „Thank You Happy Birthday” z roku 2011 debutovala na #2 v Billboard Top 200 chart a byla nazvána „jedním z nejlepších rockových alb toho roku”.

Loňským albem „Tell Me I’m Pretty” Cage The Elephant posunují hranice, které nalinkovali svou předchozí deskou „Melophobia” – ta byla nominována na Grammy za „Nejlepší alternativní album”. „S touhle deskou jsme chtěli být průhlednější,” říká zpěvák Matt Shultz. „Chtěli jsme zachytit sentiment každé písničky a emoce, které vyvolávají, a to maximálně upřímně.” Výsledkem je jejich dosud nejsilnější a nejsoustředěnější album. Většinu skladeb nahráli hned napoprvé a zachytili tak svou syrovou a divokou koncertní energii.

„Tell Me I’m Pretty” produkoval Dan Auerbach z The Black Keys & The Arcs, míchal Tom Elmhirst (Amy Winehouse, Adele, Florence And The Machine), bylo nahráno v Easy Eye Sound v Nashville, poblíž rodného města skupiny Bowling Green v Kentucky.

Cage The Elephant vydatně koncertují, na samostatných turné nebo po boku The Black Keys, Foo Fighters, Muse či Queens of the Stone Age. Jsou známí svými divokými koncerty a Matt Shultz má pověst ulítlého a nebojácného frontmana, který dělá na pódiu psí kusy.

V Praze je budete mít možnost vidět při jejich premiérovém sólovém vystoupení, které se uskuteční 22. srpna v Lucerna Music Baru a dá se očekávat, že tento koncert bude patřit mezi nejdivočejší tuzemské letošní hudební akce.

Vstupenky za 490,- Kč + poplatky jsou k dispozici v pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz, dále pak v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 590,- Kč.