Jdi na obsah Jdi na menu

Franz Ferdinand zahrají v České republice!

9. 11. 2017

Live: Franz Ferdinand

Datum: 09.03.2018            Místo: Forum Karlín, Praha

franz-ferdinand_2018.jpgFranz Ferdinand (foto - zdroj: Charm Music CZ)

Skotská kapela Franz Ferdinand vydá v únoru příštího roku nové studiové album. Ovšem to nebude vše. Po téměř šesti letech se vrátí do České republiky a rozdovádí publikum v pražském Foru Karlín.

Od vydání prvních studiových nahrávek vyvolávali v hudebním světě senzaci. Na svém kontě mají čtyři alba, několik nominací na Grammy a dvě ceny Brit Awards. Dlouho jsme o nich neslyšeli, ale rok 2018 vše změní. Franz Ferdinand vydají 9. února po pěti letech novou desku s názvem „Always Ascending” a v rámci turné navštíví i Prahu. Fanoušky ve Foru Karlín roztančí přesně o měsíc později, tedy 9. března.

Indie rocková skupina Franz Ferdinand se zformovala v roce 2002 ve skotském Glasgow. Prvního výrazného úspěchu dosáhla v roce 2004, kdy zveřejnila skladbu „Take Me Out” a tím se vyšvihla na přední příčky světových rádiových hitparád a získala nominaci na Grammy Award. Její kvalitu potvrdilo i vysoce oceňované debutové eponymní album, které spatřilo světlo světa v témže roce.

V České republice byli Franz Ferdinand k vidění naposledy v roce 2012 na hudebním festivalu Rock for People. Od té doby se objevovali pouze v okolních zemích.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.cz za 990,- Kč.