Jdi na obsah Jdi na menu

Glamrockoví velikáni Slade se vrací do České republiky!

15. 6. 2016

Live: Slade                                              Special guest: Turbo

Datum: 22.10.2016                             Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

slade2014.jpgSlade (foto - zdroj: archív skupiny Slade)

Jeden z vůdčích představitelů glamrocku se na podzim vrátí do České republiky!

Po úspěšném vystoupení v brněnském Boby centru v roce 2014 zahraje legendární formace Slade 22. října ve Velkém sále Lucerny v Praze. Večer zahájí tuzemská kapela Turbo, která letos slaví 35 let na scéně.

Skupina začínala v roce 1966 pod názvem N’Betweens. Zakládajícími členy byli Dave Hill a Don Powell. Později si změnili název na Ambroze Slade, což nakonec zkrátili na Slade. Do hudební historie se nejvíce zapsali v 70. letech, kdy vydali několik komerčně velmi úspěšných alb a singlů, jako např. „Far Far Away”, „My Oh My” nebo „Merry Christmas Everybody”, která je dodnes jednou z nejhranějších vánočních písní. V roce 1974 účinkovali Slade v rockovém filmu „Flame”, jehož soundtrack přinesl kromě výše zmíněného hitu „Far Far Away” i neméně úspěšnou skladbu „How Does It Feel”.

Kapela byla pověstná také svými bouřlivými koncerty a živou komunikací s publikem. V popularitě překonala většinu svých glamrockových souputníků jako Wizzard, Sweet, T. Rex nebo Suzi Quatro a její tvorba významně ovlivnila další vývoj rockové hudby. Přestože Spojené státy americké Slade neovlivnili tak výrazně jako Velkou Británii a Evropu, řada amerických kapel jako např. Kiss je uvádí jako jednu z hlavních inspirací.

Slade vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv, baskytara), Don Powell (bubny, perkuse), John Berry (baskytara, vokály) a Mal McNulty (vokály, kytara).

Večer v pražské Lucerně zahájí tuzemská kapela Turbo působící na scéně už 35 let. Ve složení Mirek Chrástka (kytary, zpěv), Martin Laul (klávesy, vokál), Jirka Lang (bicí, zpěv) a Petr „Bob” Šťastný (basa, vokál) odehrají Turbo průřez hity z celé dosavadní kariéry. V jejich programu tak jistě nebudou chybět známé písně jako „Tak na co čekáš”, „Fénix z popela vstává”, „Krásným dívkám”, „Na křídlech racků”, „Hráč”, „Chtěl jsem mít” a mnohé další.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v síti Ticketpro a prostřednictvím smsticket.cz v cenových relacích od 850,- Kč do 1490,- Kč.