Jdi na obsah Jdi na menu

Hlasový mág Bobby McFerrin přijede okouzlit Prahu!

22. 12. 2014

Live: Bobby McFerrin     

Datum: 07.06.2015                                Místo: Forum Karlín, Praha

bobbymcferrin2015.jpgBobby McFerrin (foto - zdroj: BTL Agency)

Po velkolepém úspěchu dvou zcela vyprodaných koncertů Lary Fabian přiváží BTL Agency do Prahy nejznámějšího a capella zpěváka světa – Bobbyho McFerrina.

Držitel deseti cen Grammy – Bobby McFerrin – prodal přes 20 miliónů kopií svých alb, jichž doposud vyšlo patnáct. Ve zpěvu kombinuje jazz, klasiku, world music, ethno i folk se svými originálními hudebními nápady. Právě díky bohatosti vlivů a neutuchající chuti experimentovat vzniká nadčasová hudba, která překračuje žánrové i zeměpisné hranice a dotýká se všech kultur.

Bobby McFerrin velmi osobitým způsobem využívá svůj hlasový rozsah čtyř oktáv, přičemž jedinečná atmosféra jeho koncertů vyniká díky improvizaci a nenucenému kontaktu s publikem. Pět ze svých deseti cen Grammy získal v kategorii Nejlepší jazzový mužský zpěv. Do povědomí široké veřejnosti se nejvíce zapsal skladbou „Don't Worry, Be Happy”.

McFerrin, jenž spolupracoval například s violoncellistou Yo-Yo Mou a jazzovými pianisty Chickem Coreou a Herbiem Hancockem, není jen vynikajícím zpěvákem a skladatelem filmové hudby. Je i uznávaným dirigentem, který s taktovkou v ruce spolupracoval mimo jiné i s Vídeňskou filharmonií.

„Věříme, že i tentokrát se prokáží skvělé akustické vlastnosti koncertního sálu Fora Karlín, a Bobby McFerrin potěší své české publikum,” říká zástupce BTL Agency Zdeněk Masopust. Lara Fabian prověřila kvality sálu svým nádherným zpěvem, který ani nepotřeboval mikrofon, McFerrin se svými a capella improvizacemi bude pro české diváky další akustickou lahůdkou.

Bobby McFerrin nezůstane na pódiu sám, informace o jeho hostech i playlistu koncertu poskytne BTL Agency v následujících týdnech.

Vstupenky na koncert Bobbyho McFerrina jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketstream v cenách od 890,- Kč.