Jdi na obsah Jdi na menu

Interpol přijedou do Prahy oslavit 15. výročí debutové desky!

27. 1. 2017

Live: Interpol

Datum: 09.08.2017                                      Místo: Lucerna Music Bar, Praha

interpol_2015.jpgInterpol (foto - zdroj: facebook.com)

Americká indie-rocková skupina Interpol oslaví patnácté výročí vydání svého debutového alba „Turn On The Bright Lights” odehráním celé této nahrávky během letní samostatné koncertní šňůry. Turné „Turn On The Bright Lights Anniversary Tour 2017” odstartuje v pražském Lucerna Music Baru, a to 9. srpna. Evropská část má prozatím sedmnáct zastávek a končí 9. září v Madridu na D-Code festivalu.

Interpol vznikli v New Yorku v roce 1997, kdy kytarista Daniel Kessler najal basáka Carlose Denglera a zpěváka/kytaristu Paula Bankse a založili kapelu. V roce 2002, se Samem Fogarinem na bicí, podepsali smlouvu s Matador Records a vydali album „Turn On The Bright Lights”, které skončilo v anketě časopisu NME o nejlepší album roku 2002 na desátém místě, zatímco Pitchfork ho zvolil albem roku #1.

Během následujících patnácti let Interpol sklízeli komerční i kritické úspěchy po celém světě a vydali další čtyři desky, které bodovaly v žebříčcích Billboard 200. Získali mnoho nadšených recenzí od časopisu Rolling Stone. Vystoupili v prestižních televizních programech včetně „Late Show with David Letterman” a zahráli na největších festivalech jako Coachella, Lollapalooza a Primavera. Nahrávky „Turn On The Bright Lights” se dodnes prodalo přes milion kusů a je to i nadále jeden z nejkomplexnějších, nejmelodičtějších a nezapomenutelných debutů.

Kapela (Banks, Kessler & Fogarino) momentálně pracuje v New Yorku na novém hudebním materiálu, který by měl být vydán u Matador Records v roce 2018.

Vstupenky na pražské vystoupení Interpol za 790,- Kč + poplatky jsou v prodeji od pátku 27. ledna na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou lístky za 900,- Kč.

Související:

Koncert skupiny Interpol se přesouvá do větších prostor!