Jdi na obsah Jdi na menu

Irští Kodaline si na únor naplánovali cestu do Prahy!

27. 8. 2015

Live: Kodaline

Datum: 20.02.2016                     Místo: Lucerna Music Bar, Praha

kodaline-2015.jpgKodaline (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Dublinský kvartet s názvem Kodaline vydal svou druhou desku. Té předešlé loňské s názvem „In A Perfect World” se prodalo úctyhodných 350 000 kusů. Nové album skupina měla hotové za osm týdnů, nahrávání jim šlo skvěle, a tak „Coming Up For Air” je venku!

Zpěvák Steve Garrigan o tom říká: „Seběhlo se to tak rychle. Hodně písniček jsme rovnou natočili naživo ve studiu.”

Kodaline byli na turné ke svému debutu (který se dostal v Británii do Top 3, v Irsku byl devět týdnů na vrcholu hitparády a bodoval I v Evropě a USA), když je na týden do Los Angeles pozval producent Jacknife Lee.

Kytarista Mark Prendergast říká: „Vůbec jsme nemysleli na album, mysleli jsme si, že si to jen tak užijeme, protože Jacknife je Ir a spolupracoval se spoustou velkých jmen. Jeho pozvání se prostě neodmítá.”

Z L.A. odjížděli s novým přístupem k hudbě, láskou k syntezátorům a s hotovou písničkou „Honest”, která je prvním singlem alba.

Zpátky v Británii začali Kodaline pracovat na své nové desce. Elektronika hrála klíčovou roli – dodala písničkám hloubku, nový rozměr a tvrdší sound. Zůstaly báječné sbory a barevný zvuk.

Nahrávalo se v Surrey, Dublinu a Longfordu („Irský venkov, kde se nedá kromě hudby nic jiného dělat”) s Jimem Eliotem (Ellie Goulding) a s producentem alba „In A Perfect World” Stevem Harrisem. Další týden se přesunuli do L.A. na nahrávání s Jacknifem Leem (Snow Patrol, R.E.M., Taylor Swift).

Když Kodaline chtěli do skladby „Better” nahrát atmosférické smyčce, našli ten pravý zvuk u orchestru v Praze. Stejný orchestr se objevuje i v druhém singlu alba s názvem „The One”.

„Coming Up For Air” je zvukově velký krok vpřed, ale v jádru hudby stále zůstává schopnost Kodaline ihned se emocionálně propojit s posluchači, podělit se s nimi o emoce a vtáhnout je do svého světa. Je to chytrá, ostrá a sofistikovaná deska od kapely, která zatím jen objevuje, co vlastně umí.

Nadějná irská skupina Kodaline zavítá vůbec poprvé do České republiky. V pražském Lucerna Music Baru představí 20. února nové album „Coming Up For Air”.

Vstupenky na koncert Kodaline jsou k dispozici od 25. srpna na SongKick.com, od 28. srpna pak v obvyklých předprodejích (musicbar.cz, GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim) za 440,- Kč + poplatky. Na pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. 

Web: musicbar.cz