Jdi na obsah Jdi na menu

Jean-Michel Jarre přijede do Prahy s novou show Electronica!

14. 6. 2016

Live: Jean-Michel Jarre

Datum: 08.11.2016                                                       Místo: O2 Arena, Praha

jean-michel-jarre_2016.jpgJean-Michel Jarre (foto - zdroj: GoOut.cz)

Kmotr eletronické hudby Jean-Michel Jarre se v letošním roce po šesti letech vydá na světové turné, které 8. listopadu zasáhne i pražskou O2 Arenu.

Jarre je proslulý velkolepými audio-vizuálními koncerty, při kterých vždy jako jeden z prvních pracuje s nejnovějšími technologiemi. A jinak tomu nebude ani při nadcházející show věnované projektu „Electronica”, pro který spolu s více než třemi desítkami slavných zpěváků, skupin a DJů natočil dvě alba. Zatímco první díl s podtitulem „The Time Machine” a hosty jako Massive Attack, Moby, Air nebo Pete Townshend z The Who slaví úspěchy u hudební kritiky i posluchačů již půl roku, jeho následovník „The Heart Of Noise” měl premiéru 6. května. Za všechny hvězdy, které „dvojka” přinesla, jmenujme alespoň Pet Shop Boys, Primal Scream, The Orb, Hanse Zimmera nebo Cyndi Lauper.

Koncertní program nadcházejícího turné ale samozřejmě neopomene ani milníky Jarreovy diskografie jako „Oxygene” nebo „Equinoxe”.

Jean-Michel Jarre byl nejen jedním z prvních umělců, kteří světu představili elektronickou hudbu v podobě, v jaké ji známe dnes, ale také průkopníkem obřích městských koncertů, s nimiž je zapsán i v Guinessově knize rekordů. Prvního rekordu dosáhl s koncertem před La Défense v Paříži, kterému přihlíželo 2,5 milionu diváků a o pár let později jej překonal u příležitosti oslav 850. výročí založení Moskvy, kde hrál pro více než 3,5 milionu lidí.

Nyní Jarre energii těchto velkokapacitních koncertů přenese do výrazně „komornějších” prostor sportovních hal a arén. „Electronica World Tour” vypukne 4. října v Cardiffu a jen jeho evropská část nabídne na bezmála čtyřicet vystoupení, které hudebník absolvuje během pouhých dvou měsíců.

Pražský koncert pořádá NuCoast ve spolupráci s European Event Service.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1390,- Kč do 2590,- Kč.