Jdi na obsah Jdi na menu

Joe Satriani přiveze do České republiky své nové album!

31. 5. 2015

Live: Joe Satriani

15.10.2015 Forum Karlín, Praha
16.10.2015 Werk Arena, Třinec

joe_satriani_2015.jpgJoe Satriani (foto - zdroj: Mania Promotion)

Americký kytarista Joe Satriani uvede v závěru července na trh nové album „Shockwave Supernova”, které přijede osobně představit i svému početnému českému publiku. Vystoupí 15. října v pražském Foru Karlín a o den později zavítá do Werk Areny v Třinci.

„Shockwave Supernova” nese v kytaristově diskografii pořadové číslo patnáct a stejný počet skladeb také nabídne. K natáčení si Satriani přizval trio prvotřídních muzikantů, kteří s ním budou následně křižovat svět i na turné - renomovaného klávesistu Mika Keneallyho (James LaBrier, Steve Vai), bubenického kouzelníka Marca Minnemanna (The Aristocrats, Steven Wilson, Kreator) a baskytarové eso Bryana Bellera (James LaBrier, Steve Vai).

Nemohl jsem si ke vzniku tohoto alba přát lepší kapelu. Marco a Bryan patří v jejich kategoriích k nejlepším muzikantům a navíc oba milují výzvy. Takže když za nimi třeba přijdu a řeknu jim: Hele, tohle demo zní trochu metalově, můžeme z něj udělat umělečtější záležitost?, tak vím, že budou přesně vědět, co mám na mysli a společně to zmákneme.” Pochvaluje si Satriani kapelu, ze které pochopitelně neopomene zmínit ani Keneallyho: „Mike je nejen jedním z těch šíleně talentovaných chlapíků, kteří zahrají na cokoliv, co jim podstrčíte, ale on vám to navíc naservíruje zpět v šesti různých podobách. Před pár lety jsem o něm na turné žertoval s basákem Allanem Whitmanem, že se ho musíme zbavit, protože vedle něj vypadáme všichni jako školáci.” Říká s úsměvem Satriani, který se při vzniku nového alba sešel po sedmi letech ve studiu také s Johnem Cunibertim. „John mi práci ve studiu opravdu hodně usnadňuje. Je skvělým tvůrčím katalyzátorem a zároveň vynikajícím zvukařem. Jelikož jsme dlouholetí přátelé, ví přesně, jak na mě. Nebojí se mi říct svůj názor a zároveň vždy rozpozná moment, kdy je lepší neříkat nic.” Pousmívá se Satriani a vzápětí dodává: „Před natáčením téhle desky jsem za ním přišel, že chci speciální album. Žádné přílišné zvukové limity a komprese, ale naopak silný a dynamický sound. Myslím, že se nám to povedlo.”

Joe Satriani patří k největším kytarovým ikonám od roku 1987, kdy prorazil do širokého povědomí s albem „Surfing With The Alien”. Od té doby prodal na 10 milionů alb a získal 14 nominací na Grammy. Jeho školou prošla řada dnešních rockových velikánů jako např. Kirk Hammett z Metalliky nebo kytarový virtuóz Steve Vai a legendy typu Micka Jaggera nebo Deep Purple si jeho dokonalou technikou hry rádi zdobí svá turné.

Kromě G3 vytvořil v roce 2009 i úspěšnou formaci Chickenfoot, ve které spojil své síly se Sammy Hagarem a Michaelem Anthonym z Van Halen plus s Chadem Smithem z Red Hot Chili Peppers.

Jeho zatím poslední nahrávkou je album „Unstoppable Momentum” z roku 2013, které dosáhlo na 42. příčku v hitparádě nejprodávanějších desek ve Spojených státech Billboard 200, kde zůstalo po tři týdny a v dalších devíti zemích figurovalo v TOP 100.

Evropská část „The Shockwave Tour” vypukne 17. září ve Francii a ještě před zveřejněním říjnových koncertů v České republice zahrnovala už na tři desítky koncertních zastávek.

Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal od 790,- Kč.