Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární AC/DC zahrají v Praze pod širým nebem!

16. 12. 2015

Live: AC/DC

Datum: 22.05.2016                          Místo: Letiště Letňany, Praha

acdc-2016.jpgAC/DC (foto: Josh Cheuse)

Australská legenda AC/DC vystoupí 22. května pod širým nebem na letišti v pražských Letňanech.

Už pětatřicet let patří australská pětice AC/DC k největším jistotám světového rock´n´rollu. Bez ohledu na módní vlny se stále drží v popředí zájmu světových rockových fanoušků. Je charakteristická svým řinčivým zvukem, extatickým zpěvem, ostrými kytarovými riffy i valivým rytmem.

Zlí jazykové tvrdí, že celá hvězdná kariéra AC/DC je postavena všeho všudy na třech akordech. Potom je tedy obdivuhodné, co všechno s touhle trojicí akordů dokázali. Ke dnešku mají AC/DC na svém kontě přes 200 milionů prodaných alb. Z nich nejúspěšnější je deska „Back In Black” z roku 1980, první album se stávajícím zpěvákem Brianem Jonsonem, které se prodalo devětašedesát milionů.

K diskografii AC/DC přibylo v roce 2008 album „Black Ice”, které kapela představila i ve vyprodané O2 Areně v Praze a loni pak nový zápis v podobě desky „Rock Or Bust”. Nahrávalo se tu klasickými postupy bez zbytečných studiových příkras, což přesně odpovídá syrovosti soundu AC/CD. Turné na podporu tohoto titulu dorazí i do České republiky, kde se tentokrát kapela představí v rámci koncertu pod širým nebem a s jistotou lze předpokládat, že i toto vystoupení bude mimořádným zážitkem plným energie a atmosféry s obrovskou pódiovou show.

Evropské turné následuje již ohlášenou sérii amerických koncertů, která bude zahájena v únoru. Koncertní šňůra začíná 7. května v portugalském Lisabonu na Passeio Martimo De Alges a bude ukončena 12. června v Ceres parku v dánském Aarhusu.

Oznámení evropských a amerických termínů přichází po vydatném roce 2015, kdy skupina zahajovala 57. ročník cen Grammy, vystoupila jako hlavní hvězda festivalu Coaechella, odehrála 28 koncertů v Evropě, 14 v Severní Americe a 11 v Austrálii a na Novém Zélandě.

Vstupenky na pražský koncert AC/DC jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal v cenových relacích od 1690,- Kč do 2490,- Kč

Související:

Evropské koncerty s AC/DC odzpívá Axl Rose. Tedy i ten v Praze!