Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Iron Maiden opět zaburácí v České republice!

14. 11. 2015

Live: Iron Maiden                          Support: The Raven Age

Datum: 05.07.2016                                        Místo: Eden Aréna, Praha

iron_maiden_2016.jpg

Iron Maiden zatím potvrdili na příští rok více než padesát koncertů. Tím posledním, který byl v rámci „The Book Of Souls World Tour” zveřejněn, je Česká republika. Legendární kapela se vrátí téměř přesně po třech letech na stejné místo činu, tedy do pražské Eden Arény, kde vystoupí 5. července.

Frontman Bruce Dickinson se ke koncertu vyjádřil takto: „Nemůžeme se dočkat, až se vrátíme na turné. Maiden turné prospívá, a dostat se blíž k našim fanouškům je to, co nás baví nejvíc. Až turné na konci února odstartuje v USA, tak to bude od naší poslední show na Sonisphere ve Velké Británii 19 měsíců, takže už jsme nedočkaví. Bude skvělé opět vidět naše fanoušky v České republice, kde si koncertování vždycky užíváme.”

Dále Bruce řekl: „Samozřejmě že jsme se dosud nerozhodli pro přesný seznam skladeb, které budeme hrát, a nebudeme ho znát, dokud nezačneme zkoušet, ale opravdu se moc těšíme, až představíme naše nové songy naživo, zejména proto, že nahrávání také probíhalo z velké části naživo. Nicméně je to již delší čas, kdy jsme se s vámi všemi viděli naposledy, proto jsem přesvědčený, že nebude chybět ani mnoho starších, u publika oblíbených skladeb. Myslím si, že fanoušci budou mít z toho, co plánujeme, velkou radost. Jsme také v půlce vymýšlení nové show a buďte si jisti, že se snažíme, abychom vám všem předvedli něco velkolepého, něco od srdce!!! Určitě si to za svou trpělivost zasloužíte.”

Nové album „The Book Of Souls” debutovalo na 1. příčce v následujících 24 oblastech světa: Argentině, Rakousku, Belgii, Brazílii, Chorvatsku, České republice, Finsku, Německu, Řecku, Maďarsku, Izraeli, Itálii, Japonsku, Mexiku, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Portugalsku, Srbsku, Slovinsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Velké Británii.

První příčku album obsadilo i v dalších 19 zemích, ve kterých jsou k dispozici jen informace o digitálních prodejích. Jde o tyto státy: Bolívie, Bulharsko, Chile, Kolumbie, Kostarika, Ekvádor, El Salvador, Guatemala, Indie, Litva, Lucembursko, Nepál, Nikaragua, Panama, Papua Nová Guinea, Paraguay, Peru, Rumunsko, Slovensko. Druhou příčku pak nahrávka obsadila v Austrálii, Kanadě, Dánsku, Francii, Irsku a na Novém Zélandu.

Předkapelou Iron Maiden na turné „The Book Of Souls“ budou The Raven Age.

Vstupenky pro širokou veřejnost v cenových relacích od 1250,- Kč do 1990,- Kč budou k dispozici prostřednictvím sítě Ticketpro od 16. listopadu.

Pořadatel: livenation.cz