Jdi na obsah Jdi na menu

Legendární Lynyrd Skynyrd konečně vystoupí v České republice!

1. 12. 2014

Live: Lynyrd Skynyrd                                          Support: Žlutý pes      

Datum: 01.05.2015                                               Místo: Areál ploché dráhy, Plzeň

lynyrd_skynyrd_2015.jpgLynyrd Skynyrd (foto - zdroj: pragokoncert.com)

Sen se stává skutečností! Dlouhé čekání fanoušků na vystoupení legendárních Lynyrd Skynyrd končí! Nejlepší kapela jižanského rocku zahraje 1. května poprvé v České republice!

S radostí zveřejňujeme zprávu, která jistě potěší nejednoho fanouška rockové muziky u nás, ale také v celé východní Evropě. Poprvé v tomto regionu totiž zahraje legendární americká kapela Lynyrd Skynyrd. Fanoušci u nás na její vystoupení museli čekat téměř neuvěřitelných 50 let. Základy, tehdy ještě studentské skupiny, byly položeny v Jacksonville na Floridě v létě roku 1964! Formace se do povědomí celého světa dostala v 70. letech díky hitům jako „Free Bird” a „Sweet Home Alabama”. Skladba „Free Bird” se nachází na třetím místě v seznamu nejlepších kytarových sól světa časopisu Guitar World. V roce 2006 byla skupina uvedena do „Rock n´roll” síně slávy. Jejich písně byly použity například ve filmu „Forrest Gump” a v seriálu „Jmenuji se Earl”.

Historicky první vystoupení nejznámější světové kapely v žánru zvaném jižanský rock se uskuteční 1. května v areálu ploché dráhy v Plzni. Tuto jedinečnou událost finančně podporují a dávají jako dar městu Plzeň Tomáš Paclík a fotbalový klub Viktoria Plzeň. Koncert je součástí projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a současně odstartuje program Slavností svobody u příležitosti 70. výročí osvobození města Plzeň americkou armádou, jichž se zúčastní i američtí veteráni 2. světové války.  

Tento areál s dostatečnou diváckou kapacitou pro open air mega koncert nabízí prostor nejen k umístění velkolepého pódia, videoprojekci, veškerého cateringového zázemí pro diváky, ale rovněž místo k vystavení historických amerických jeepů, které před 70 lety přijely do Plzně! Areál je navíc v těsně blízkosti Borského parku, kde po celý den bude probíhat prezentace a program Slavnosti svobody.

Předkapelou Lynyrd Skynyrd bude nejlepší česká skupina tohoto žánru - Žlutý Pes!

Program večera:
17:30 – otevření areálu
19:30 – 20:30 – Žlutý Pes
21:00 – 23:00 – Lynyrd Skynyrd

Vstupenky jsou k dispozici předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticket-Art, Eventim, Plzeňská vstupenka a na webu www.mastersofrock.cz.

Vstupenky jsou v prodeji v následujících kategoriích:
- stání 490,- Kč
- stání před pódiem 750,- Kč
- VIP tribuna – sezení, včetně parkovacího místa za tribunou 2500,- Kč
- na místě budou k dispozici vstupenky o 100,- Kč dražší

Pozor! Všichni majitelé Plzeňské karty si mohou pouze přes Plzeňskou vstupenku zakoupit základní vstupenku na stání s 20%ní slevou!