Jdi na obsah Jdi na menu

Maroon 5 se představí poprvé v České republice!

31. 8. 2018

Live: Maroon 5                        Special guest: Sigrid

Datum: 05.06.2019                          Místo: O2 Arena, Praha

maroon-5_2019.jpgMaroon 5 (foto - zdroj: facebook.com)

Americká pop rocková kapela Maroon 5 ohlásila pokračování úspěšného turné k desce „Red Pill Blues”, s nímž v příštím roce zavítá i do Evropy. Jednou ze zastávek bude pražská O2 Arena, kde sedmičlenná formace z Los Angeles vystoupí 5. června.

Skupina vznikla v roce 1994. Tehdy šlo o středoškolskou partičku, která si říkala Kara's Flowers. Pod názvem Maroon 5 funguje od roku 2001, kdy si členové zcela ujasnili hudební směr, kterým se chtějí ubírat. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Již v roce 2002 vyšlo album „Songs About Jane”, jež přineslo průlomový hit „This Love”, po kterém následoval další skvěle přijatý singl „She Will Be Loved”. Kapela i díky této desce získala v roce 2005 prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší nový umělec a stala se jednou z nejsledovanějších mladých amerických formací.

Svou silnou pozici, kterou umocňuje i charisma frontmana Adama Levina, potvrdili Maroon 5 v roce 2007 deskou „It Won't Be Soon Before Long”, ale taktéž alby „Hands All Over” (2010), „Overexposed” (2012) a pátou studiovou nahrávkou „V”, která vyšla o dva roky později. Z výše uvedených alb vzešla více než desítka celosvětových hitů jako například „Makes Me Wonder”, „Wake Up Call”, „Misery”, „Moves Like Jagger”, „Payphone”, „Animals” nebo „Sugar”, které z Maroon 5 učinily jednu z nejúspěšnějších pop rockových skupin posledních dvou dekád.

Aktuálně mají Maroon 5 na trhu šesté studiové album „Red Pill Blues”, které vyšlo na sklonku loňského roku. Deska byla přijata odbornou kritikou spíše chladně, ale doposud vydané singly potvrzují, že fanoušci jsou opět nadšeni. Po skladbě „What Lovers Do” se do rádiového éteru v těchto týdnech protlačila novinka „Girls Like You”, jejíž video na YouTube pomalu atakuje hranici 750 milionů views a stává se globálním hitem.

Maroon 5, kteří doposud prodali více než 75 milionů singlů a alb, se od března 2018 nacházejí na veleúspěšném turné po Americe, které čítá více než čtyřicet zastávek. V příštím roce se vydají do Evropy a 5. června je v rámci „Red Pill Blues Tour” budeme moci konečně přivítat i v pražské O2 Areně. Skupina během show představí nejen aktuální desku, ale určitě nevynechá ani většinu svých velkých hitů.

V roli speciálního hosta se představí norská zpěvačka Sigrid, vítězka letošního ročníku prestižní soutěže BBC Music Sound of 2018 a interpretka songů „Don't Kill My Vibe” nebo „Strangers”, která je považována za jeden z největších objevů posledních let.

Vstupenky na pražský koncert v cenovém rozmezí od 1350,- Kč do 2290,- Kč lze zakoupit v předprodejní síti Ticketportal. K dispozici jsou i VIP balíčky.