Jdi na obsah Jdi na menu

Němečtí Scorpions se opět vrátí do České republiky!

3. 9. 2015

Live: Scorpions       

Datum: 27.02.2016                                 Místo: O2 Arena, Praha

scorpions2016.jpgScorpions (foto - zdroj: Live Nation)

Scorpions jsou od roku 2010 na monstrózním světovém turné, přičemž letos se představili na koncertě v Pardubicích a v roce 2016 vystoupí v pražské O2 Areně, kde zahrají největší hity své pět desetiletí trvající hudební kariéry.

Němečtí rockeři Scorpions vznikli v roce 1965 zprvu jako žákovský soubor, který založil Rudolf Schenker. Profesionálně byla však kapela založena v Hannoveru až v roce 1969. Zakládající sestavu Scorpions tvořil doprovodný kytarista a zpěvák Rudolf Schenker, kytarista Karl-Heinz Vollmer, baskytarista Lothar Heimberg a bubeník Wolfgang Dziony. V roce 1971 Vollmera nahradil Rudolfův mladší bratr, skvělý kytarista Michael Schenker, a ke skupině se přidal zpěvák Klaus Meine.

Po vydání debutového alba „Lonesome Crow” Michael Schenker v roce 1973 přestoupil ke slavnější anglické formaci UFO a o rok později již ze základní sestavy zbyl jen rytmický kytarista Rudolf Schenker a vokalista Klaus Meine. Oba pak natrvalo zůstali vůdčími osobnostmi Scorpions.

Za svoji existenci si Scorpions vyzkoušeli rozmanité metody tvorby – od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické experimenty na albu „Eye II Eye”, až po čistě akustickou desku „Acoustica”. Svých nahrávek prodali více jak 100 milionů a bez nadsázky lze Scorpions považovat za nejúspěšnější německou kapelu. Mezi jejich největší hity patří hymnické „Wind Of Change”, „Rock You Like A Hurricane” nebo „Still Loving You”, a právě tyto skladby nesmí na žádném koncertě Scorpions chybět.

Letos se heavy metalová legenda prezentovala albem „Return To Forever”, ze kterého nedávno představila druhý videoklip, tentokrát k písni „Going Out With A Bang”.

Aktuální sestava: Klaus Meine – zpěv / Rudolf Schenker – kytary / Matthias Jabs – kytary / Pawel Maciwoda – baskytara / James Kottak – bicí.

Vstupenky na pražský koncert Scorpions jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 990,- Kč do 1590,- Kč.

Pořadatel: www.livenation.cz