Jdi na obsah Jdi na menu

OneRepublic zavítají v únoru 2014 do České republiky!

2. 12. 2013

Live: OneRepublic

Datum: 16.02.2014                         Místo: Incheba Arena, Praha

032---one-republic.jpgOneRepublic (foto: Angelika Špicarová)

Koncert skupiny OneRepublic se na základě obrovského zájmu ze strany fanoušků přesouvá z Lucerny do Incheba Areny na pražském Výstavišti. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

OneRepublic se na první pohled zdají být talentovanou poprockovou kapelou, která se přes noc vyšvihla na výsluní díky světově známému producentovi. Jejich první singl „Apologize“, který remixoval Timbaland, se držel v první pětce žebříčku Billboardu dlouhých deset týdnů a stáhly si jej dva milióny platících posluchačů.

Takové zdání ale klame - OneRepublic podnikli na vrchol dlouhou a komplikovanou cestu. Zpěvák kapely Ryan Tedder v roce 2001 v Nashville zvítězil v soutěži zpěváků a autorů. V té době mu zavolal Timbaland poprvé a nabídl mu spolupráci. Tehdy jednadvacetiletý Tedder neváhal ani vteřinu a ihned odletěl za Timbalandem do studia v Miami na Floridě. I když Tedder chtěl být umělcem, Timbaland ho formoval do pozice producenta. Záhy začal pod jménem Alias spolupracovat s lidmi, jako jsou Paul Oakenfold, Leona Lewis, Natasha Bedingfi eld a Bubba Sparxxx. Mimochodem složil a produkoval tři top hity včetně písničky „Do It Well“ od Jennifer Lopez.

011---one-republic.jpgOneRepublic (foto: Angelika Špicarová)

Tedderova touha postavit se před mikrofon ale neochabla. V roce 2002 se vrátil do Colorado Springs a kontaktoval svého kamaráda ze školy, kytaristu Zacha Filkinse. O rok později se oba přestěhovali do Los Angeles a protloukali se, jak se dalo. Konečná podoba vytoužené kapely se kromě Teddera a Filkinse rozrostla o Drew Browna (kytara), Brenta Kutzleho (basová kytara, violoncello) a Eddie Fishera (bicí).

021---one-republic.jpgOneRepublic (foto: Angelika Špicarová)

Podepsali sice smlouvu s gramofirmou, ale z různých důvodů to ani tentokrát nedopadlo dobře. Smlouva byla zrušena a kapela zůstala sama a demoralizovaná. Jako zázrakem však našli neuvěřitelnou odezvu na My Space, kde se stali jednou z nejpopulárnějších skupin. Brzy zaťukaly na dveře i gramofirmy včetně Timbalanda s jeho labelem Mosley Music Group. OneRepublic se stali první rockovou kapelou na labelu a album „Dreaming Out Loud“ se začalo rodit s Timbalandem jako výkonným producentem. Remix písničky „Apologize“ se objevil na Timbalandově albu „Timbaland Presents:Shock Value“. Debutové album OneRepublic produkoval většinou Greg Wells (Rufus Wainwright, Pink, Mika), tři písně produkoval Tedder. Druhým singlem je kytarově silná skladba „Stop and Stare“.

009---one-republic.jpg

OneRepublic (foto: Angelika Špicarová) 

Celý fotoreport z koncertu OneRepublic v pražském SaSaZu k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

V listopadu 2009 se OneRepublic ohlásili s druhým albem „Waking Up“ a s hity „All The Right Moves“ (TOP 20 v hitparádě časopisu Billboard), „Secrets“ (zazněl ve filmu Sorcerer‘s Apprentice / Čarodějův učeň s Nicolasem Cagem v hlavní roli) či „The Good Life“ (stal se ústřední melodií upoutávky na film Eat, Pray, Love (Jíst, meditovat, milovat s Julií Roberts). Skupině se navíc splnil sen v podobě společných koncertů s jedním z jejích největších idolů – irskými U2, kterým OneRepublic předskakovali ve Vídni, Mnichově a Curychu na jejich 360° Tour.

Třetí album „Native“ vydané letos v březnu přináší celkem dvanáct písní, přičemž všechny pochází z pera frontmana kapely, charismatického zpěváka Ryana Teddera. Ten tak opětovně potvrzuje, že právem patří i mezi nejnadanější hudební skladatele současnosti. Na desce, kde producentsky vypomohl mimo jiných i Benny Blanco (ten stojí například za hity Katy Perry, Britney Spears nebo Maroon 5), samozřejmě nechybí loňský úspěšný singl „Feel Again“ a především velká aktuální hitovka „If I Lose Myself“.

OneRepublic si deskou „Native“ upevňují pozici mezi těmi nejlepšími poprockovými kapelami. Třetí album je jednoznačně plnohodnotným nástupcem takových hitů jako „Apologize“, „Stop And Stare“, „Secrets“ nebo „Marchin’ On“. Díky nim se OneRepublic v hudebním průmyslu etablovali mezi první ligu a vybudovali si obrovský zástup fanoušků po celém světě… OneRepublic se vrací ve fantastické formě.

Vstupenky v ceně 990,- Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro.