Jdi na obsah Jdi na menu

Papa Roach přivezou v září do Prahy novinku Crooked Teeth!

23. 5. 2017

Live: Papa Roach      Special guest: Frank Carter & The Rattlesnakes

Datum: 17.09.2017                                       Místo: Malá sportovní hala, Praha

001---papa-roach.jpgPapa Roach (foto: Angelika Špicarová)

Papa Roach si to nikdy neulehčovali a nedošlo k tomu ani tentokrát. Za poslední dvě desetiletí si vybudovali pozici kapely, která určuje směr tvrdé hudby. Byli dvakrát nominováni na Grammy a doprovázeli na turné takové hvězdy jako je Eminem nebo Marilyn Manson. Jsou autory nu metalové hymny „Last Resort”, kterou točí rádia dodnes, i když tahle pecka vznikla před sedmnácti lety.

Papa Roach právě vydávají album s názvem „Crooked Teeth”, které přijedou představit 17. září do Malé sportovní haly v Praze. Jako speciální host vystoupí Frank Carter & The Rattlesnakes z Velké Británie.

Devátá studiová deska Papa Roach „Crooked Teeth” je návratem k jejich kořenům. Nahrávala se v nacpaném studiu v Severním Hollywoodu s producenty Nicholasem „RAS” Furlongem a Colinem Brittainem, kteří vyrůstali na Papa Roach a inspirovali je k pohledu do historie, na to, kvůli čemu si tuhle formaci zamilovali, především rapovou techniku frontmana Jacobyho Shaddixe.

Jiskra mezi skupinou a producenty přeskočila v podstatě ihned. První skladba, kterou Papa Roach (ve složení kytarista Jerry Horton, basák Tobin Esperance a bubeník Tony Palermo) natočili na nové album „Crooked Teeth” byla „My Medication”, chytlavá řezačka, v níž Shaddix plive své verše do fantastických sborů.

V baladě „Periscope” se objeví Skylar Grey a v hiphopovém rocku „Sunrise Trailer Park” zapaří Machine Gun Kelly. „Měli jsme takový nápad, vzít klasické prvky Papa Roach, které lidi milují, a předělat je do moderního soundu v tvořivém procesu,” říká Furlong. „Chtěli jsme všechno prostě převrátit vzhůru nohama a zjistit, co z toho bude. Výsledek byl mnohem lepší, než jsme všichni čekali.”

V mnoha ohledech práce na „Crooked Teeth” připomněla Shaddixovi počátky kapely, dávno předtím, než prodali miliony desek a stali se známými po celém světě. Během natáčení se Shaddix inspiroval Led Zeppelin nebo Faith No More. Muzikanty, kteří odmítli usnout na vavřínech jednoho hitu a neustále se vyvíjeli. Stejně tak jako Papa Roach.

Vstupenky na pražské vystoupení za 890,- Kč + poplatky jsou k dispozici na webu GoOut.cz (lze zakoupit i VIP balíčky) nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 1100,- Kč.