Jdi na obsah Jdi na menu

Paul Simon odstartuje evropské turné v České republice!

4. 6. 2016

Live: Paul Simon

Datum: 17.10.2016                                            Místo: O2 Arena, Praha

paul-simon-2016.jpgPaul Simon (foto: Live Nation/Myrna Suarez)

Do České republiky se po 25 letech vrátí americký skladatel a písničkář Paul Simon, jenž se proslavil jako polovina dua Simon & Garfunkel. Pořadatelé slibují dvouhodinové vystoupení, které přinese jak Paulovy nejznámější skladby, tak novinky z jeho třináctého sólového alba „Stranger to Stranger”.

Své evropské turné Paul Simon zahájí 17. října v pražské O2 Areně. Následně vystoupí v Německu, Švédsku, Norsku, Dánsku, Nizozemí, Belgii, Francii, Švýcarsku, Španělsku, Velké Británii a koncertní šňůru zakončí 21. listopadu v Irsku.

Paulova aktuální deska „Stranger to Stranger” přináší strhující a nápadité skladby, které dodávají jeho pověstné virtuozitě zpěváka i skladatele svěží a energický kontext. Nová nahrávka (jeho první od uznávaného alba „So Beautiful or So What” z roku 2011) přivádí posluchače do krásného hudebního světa, ve kterém jsou překročena veškerá očekávání, podobně jako tomu bylo před třiceti lety v jiném jeho mistrovském díle „Graceland”. Poslechněte si první singl z alba nazvaný „Wristband” nebo další skladby „Cool Papa Bell” a „The Werewolf”.

Vstupenky na pražský koncert Paula Simona jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1790,- Kč do 2390,- Kč.