Jdi na obsah Jdi na menu

Pearl Jam zavítají do České republiky!

3. 12. 2017

Live: Pearl Jam

Datum: 01.07.2018       Místo: O2 Arena, Praha

pearl-jam_2018.jpgPearl Jam (foto - zdroj: Live Nation)

Pearl Jam plánují evropské turné, které zahájí v červnu příštího roku koncertem v Amsterdamu a zakončí ho v červenci v Lisabonu. Těšit se mohou i čeští fanoušci. Grungeová legenda ze Seattlu totiž vystoupí 1. července v pražské O2 Areně.

Do České republiky se Pearl Jam vrátí po dlouhých šesti letech od své poslední návštěvy. Celkem se bude jednat o jejich páté tuzemské vystoupení. To vůbec první se odehrálo v roce 1996.

Čerství členové Rokenrolové síně slávy budou na koncertní šňůře od června a v Evropě pobudou měsíc. Během té doby navštíví i několik festivalů jako lisabonský NOS Alive, madridský Mad Cool nebo Rock Werchter v Belgii.

Skupina vedená charismatickým frontmanem Eddiem Vedderem vydala zatím poslední desku v roce 2013. Kritiky celkem slušně přijaté album „Lightning Bolt” je desátou položkou v diskografii kapely.

V letošním roce se formace připomněla živákem z loňského koncertu v Chicagu na stadionu Wrigley Field. Záznam vyšel na vinylu, CD i DVD. Během setu zaznělo pětatřicet skladeb včetně několika coverů a je to prozatím poslední vystoupení Pearl Jam.

Vstupenky budou k dispozici od pátku 8. prosince v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1990,- Kč do 2390,- Kč.