Jdi na obsah Jdi na menu

Pet Shop Boys přivezou do Prahy své největší hity!

1. 6. 2021

Live: Pet Shop Boys     

Datum: 08.06.2022                         Místo: Forum Karlín, Praha

pet-shop-boys.jpgPet Shop Boys (foto - zdroj: facebook.com)

Pet Shop Boys se rozjedou na evropské turné se svými největšími hity, které 8. června 2022 rozezní i pražské Forum Karlín, přičemž původně se měl koncert uskutečnit 13. května 2020. Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Na šňůře „The Greatest Hits Live Tour”, která byla z důvodu přetrvávající pandemie již jednou odložena, představí populární dvojice své největší hity v koncertní podobě vůbec poprvé. Vše vypukne 12. května ve Vídni a následně muzikanti zavítají do bezmála dvou desítek evropských metropolí.

Neil Tennant a Chris Lowe alias Pet Shop Boys jsou nejúspěšnějším duem v britské hudební historii. Od podpisu smlouvy s nahrávací společností Parlophone Records v roce 1985 natočili dvaačtyřicet TOP 30 hitů, z nichž dvaadvacet se dostalo mezi první desítku a čtyři dosáhly až na samý vrchol britských žebříčků. Vydali třináct alb, která všechna bodovala v první desítce ve Velké Británii a okupovala prodejní hitparády po celém světě.

Během více než třicetileté koncertní kariéry Pet Shop Boys odehráli celkově na sedm set show, vystoupili ve třiašedesáti zemích a na všech nejprestižnějších festivalech jako Glastonbury, Rock in Rio, Coachella nebo Roskilde. Především ale povýšili běžné koncerty na mimořádný audio-vizuální zážitek. Ve spolupráci s nejlepšími režiséry, scénografy a konceptuálními umělci vytvořili zcela unikátní jevištní prezentaci.

„Jejich kariéra neustále dokazuje, že populární hudba a umění nemusí vedle sebe působit izolovaně, ale naopak se doplňovat a společně vytvářet nové umělecké formy,” zhodnotil současné turné Pet Shop Boys britský deník The Independent. The Daily Telegraph nezůstal ve chvále pozadu: „Jejich vystoupení je kombinací kvalitního umění, klubové kultury, divadla, kina, politické satiry a úchvatné laserové show.”

Ještě před zahájením „The Greatest Hits Live Tour” spatřila světlo světa netrpělivě očekávaná deska „Hotspot”. Album, které vznikalo v Berlíně a Los Angeles, je výsledkem třetí spolupráce Pet Shop Boys s producentem a trojnásobným držitelem Grammy Stuartem Pricem, který je podepsán také pod nahrávkami Madonny, The Killers, New Order nebo Missy Elliott. Deset nových skladeb zahrnuje i oba singly, které vydání alba předznamenaly - „Dreamland” feat. Years & Years a „Burning The Heather” s hostujícím kytaristou Bernardem Butlerem (známým především z kapely Suede).

„V uplynulých deseti letech jsme většinu naší hudby dělali v Berlíně. Nahrávat desku v legendárních Hansa studiích, která dodala našemu zvuku nový rozměr, byla ale zcela výjimečná zkušenost,” netají se Pet Shop Boys nadšením z natáčení alba ve studiích, kde se zrodily nahrávky např. Depeche Mode, Iggyho Popa, Nicka Cavea, Manic Street Preachers a mnohých dalších.

Pet Shop Boys v minulosti skládali, produkovali či remixovali songy i pro nespočet kolegů - Lady Gagou počínaje, přes Madonnu nebo Davida Bowieho a The Killers konče. Napsali také muzikál „Closer To Heaven” uváděný v proslulém londýnském West Endu a jsou podepsáni i pod baletním představením „The Most Incredible Thing”. V roce 2012 vystoupili na zakončovacím ceremoniálu olympijských her v Londýně.

Vstupenky na pražský koncert Pet Shop Boys jsou k dispozici v předprodejní síti listocheck.cz v cenových relacích od 1290,- Kč do 2490,- Kč.