Jdi na obsah Jdi na menu

Pódium Lucerna Music Baru osvěží Matisyahu!

14. 6. 2017

Live: Matisyahu

Datum: 18.09.2017            Místo: Lucerna Music Bar, Praha

matisyahu_2017.jpgMatisyahu (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Zpěvák a skladatel Matisyahu je na své hudební cestě už přes deset let. Ta cesta je jednak soukromá, jednak veřejná. Třináct let po vydání první velké desky Matisyahu a jeho kapela udělali něco naprosto nevídaného. Zhudebnili tuto pouť v tématickém osmipísňovém cyklu.

Na této pouti se Matisyahu vrátí i do České republiky. Vystoupí 18. září v pražském Lucerna Music Baru, kde uskuteční svůj prvním samostatný koncert u nás.

V kapele hraje dlouholetý kytarista Aaron Dugan, basák a bubeník Dub Tria Stu Brooks a Joe Tomino a klávesový virtuos BigYuki. Formace dlouhé hodiny improvizovala ve studiu a Matisyahu je pozoroval, aniž by zazpíval jediný verš. Z improvizace se zrodily melodie, rytmické vrcholy a údolí, dubové meditace. Vznikla instrumentální nahrávka výjimečné kvality. Matisyahu vzápětí začal psát své texty plné filosofujících úvah.

Výsledkem je „Undercurrent”, Matisyahovo šesté studiové album. Hudebně nejodvážnější počin a textově nejotevřenější. Odvaha v muzice pochází z důvěry. Z naprosté důvěry v jeho kapelu. Neproběhly žádné postprodukce ani overduby, ve studiu se neobjevili žádní hudební hosté.

Souhra mezi Matisyahuem a jeho skupinou na „Undercurrent” je výjimečná a vyžaduje několik poslechů. Každý opakovaný poslech odkrývá Duganova kytarová sóla prolínaná se zpívanou melodií. Něco, čeho dosáhnete jen minimálně patnáctiletým společným hraním. BigYukiho klávesové improvizace spojují skladby v celek a interakce všech hudebníků vrcholí dokonalými jam session, které kapela ze studia přenesla do klubů a koncertních sálů.

Vstupenky na pražské vystoupení za 690,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 790,- Kč.