Jdi na obsah Jdi na menu

Praha zažije energickou jízdu v podání Dropkick Murphys!

16. 12. 2017

Live: Dropkick Murphys    

Datum: 01.02.2018                                  Místo: Malá sportovní hala, Praha

021---dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto: Angelika Špicarová)

Dropkick Murphys strávili posledních dvacet let cestováním po celém světě, od svých počátků v bostonském klubu The Rathskeller (aka The Rat) poblíž Kenmore Square k více než 80 000 diváků na evropských festivalech. Nejinak tomu je i nyní, kdy oznamují další šňůru, při které 1. února zamíří do Malé sportovní haly v Praze.

Všechny ty cesty jen posílily lásku k jejich rodnému městu Bostonu. A také chtěli začít třetí desetiletí své existence pořádným kopnutím do vrtule. Rozhodli se natočit desku, která všechny překvapí. K tomu potřebovali soustředění. Potřebovali odjet do El Pasa? Ano, slyšeli jste dobře. Se svým dlouholetým producentem Tedem Huttem se nastěhovali do studia 30 mil na východ od El Pasa Sonic Ranch Studios na americko-mexické hranici. Tam vzniklo jejich nové album „11 Short Stories Of Pain & Glory”.

Nahrávka „11 Short Stories Of Pain & Glory” představuje vrchol úsilí Dropkick Murphys. „Zůstali jsme věrni tomu, co tahle kapela vždycky znamenala. Zároveň zásadně rozšiřujeme náš sound a texty,” říká Tim Brennan. „Ve světě to teď vypadá hodně divně, ale vy se tím nesmíte nechat umlátit,” pokračuje Ken Casey. „Jediný způsob, jak přežít, je užít si života a dostat z něj co nejvíc. A o tom je tohle album. Existují dobré časy, existují špatné časy, existují šťastné časy, existují smutné časy. Během čtyřiceti minut tohle všechno zažijete. Do každé naší desky včetně téhle nejnovější jsme dali svá srdce i duše. Jinak to prostě nejde.”

Dropkick Murphys jsou pravými velvyslanci svého města Bostonu. Vybudovali odkaz, na který jsou právem pyšní. Vznikli v roce 1996 a dosud prodali přes 4 miliony alb po celém světě, získali zlatou desku za album z roku 2005 „The Warrior's Code” a dvojitou platinu za song „I'm Shipping Up To Boston”.

Nahrávka z roku 2013 nazvaná „Signed And Sealed In Blood” byla jejich druhým Top 10 debutem v Billboard Top 200, a debutové číslo 6 v Německu. Deska obsahovala hity „The Boys Are Back”, „Out Of Our Heads”, „Prisoner's Song” a „Rose Tattoo”. Speciální verzi poslední jmenované písně zazpíval kamarád skupiny Bruce Springsteen ve prospěch postiženým teroristickým útokem na bostonském maratonu.

„11 Short Stories Of Pain & Glory” je skvělý způsob, jak odstartovat dalších dvacet let Dropkick Murphys.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut.cz za 790,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 900,- Kč.