Jdi na obsah Jdi na menu

Prahu poctí svou návštěvou Jessie Ware!

11. 10. 2017

Live: Jessie Ware

Datum: 03.03.2018      Místo: Divadlo Archa, Praha

jessie-ware_2018.jpgJessie Ware (foto - zdroj: jessieware.com)

Po pěti letech se do Prahy vrátí jeden z nejomamnějších hlasů současné britské popové scény. Jessie Ware, která kariéru začínala spoluprací s budoucí hudební špičkou, se jmény jako jsou Sampha, SBTRKT nebo Disclosure, zavítá s novým albem „Glasshouse” 3. března do Divadla Archa.

Dlouho očekávanou desku vydá Jessie Ware po třech letech. V nedávném rozhovoru pro BBC Radio 1 se nechala slyšet, že díky těhotenství přestala na hudbu spěchat: „Abych byla upřímná, snažila jsem se dát album rychle dohromady. Sama sobě jsem říkala 'honem, honem, dodělej to' a pak jsem si uvědomila, že ten spěch byl kvůli tomu, že jsem chtěla mít dítě,” přiznala v pořadu Annie Mac. „Myslím, že díky těhotenství jsem se mohla na všechno znovu podívat a zjistit, co mohu udělat lépe,” doplnila Jessie Ware.

„Glasshouse” je zpěvaččinou třetí deskou. Spolupracovala na ní s renomovaným producentem Benny Blancem, který stojí za nahrávkami Justina Biebera, Rihanny, Eda Sheerana a dalších. Právě Ed Sheeran je spoluautorem skladby „Sam's Song”, kterou Jessie Ware věnovala svému manželovi a která se na desce rovněž objeví. „Stalo se z toho album pro mého manžela a dítě. Je omluvou, přiznáním, vyjádřením lásky, vyznáním. Odhaluje všechny moje obavy a emoce,” popsala.

„Glasshouse” spatří světlo světa 20. října a naváže na velmi úspěšné nahrávky „Tough Love” (2014) a „Devotion” (2012), jež byla nominována na Mercury Prize. Vedle té zpěvačka doposud posbírala ještě tři nominace na prestižní Brit Awards.

Vstupenky na pražský koncert Jessie Ware za 790,- Kč budou k dispozici od 13. října na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketpro.