Jdi na obsah Jdi na menu

Před HIM vystoupí v Praze americká skupina CASPIAN

30. 9. 2013

Live: HIM          Support: Caspian

Datum: 12.10.2013          Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

caspian2013.jpgCaspian (foto - zdroj: ticketpro.cz)

KYTAROVÉ INSTRUMENTÁLKY S POMALÝMI MAJESTÁTNÍMI MELODIEMI. ROZVÁŽNÉ NAČÍTÁNÍ JEDNOTLIVÝCH LINEK AŽ DO OPULENTNÍHO SYMFONICKÉHO OBJEMU. ELEKTRONIKA, KLAVÍR A SPORADICKÉ BICÍ. VLÁČNÉ, AMBIENTNÍ PASÁŽE, ALE I EMOCIONÁLNÍ DESTRUKCE. TO JSOU AMERIČTÍ CASPIAN, DALŠÍ KAPELA DRUHÉ POST ROCKOVÉ VLNY.

Caspian započali svoji uměleckou kariéru někdy na podzim roku 2003 v přímořském městečku Beverly ve státě Massachusetts. Kvintet prožíval stejné začátky jako tisíce dalších kapel – nahrávání demo nahrávek, první koncerty nebo předskakování japonským Mono - s jedním rozdílem, neměli zpěváka.

Po několika singlech a EPs vydali Caspian v roce 2007 debutovou nahrávku "The Four Trees", kterou podpořili na masivním turné po americkém kontinentu. Délka turné se podepsala i na personálních změnách – do kapely přišel kytarista Erin Burke-Moran.  

Již jako kvintet vydali Caspian o dva roky později druhou desku s názvem „Tertia“. Kapela odehrála své první koncerty mimo rodnou zem a s jejich počtem rostla i fanouškovská základna. Jen v roce 2010 Caspian odehráli 150 koncertů ve 33 zemích na 3 kontinentech.

Potřetí a zatím naposledy se Caspian albově ozvali v roce 2013 nahrávkou "Waking Season", kterou produkoval Matt Bayles. Albu se dostalo vesměs pozitivních recenzí a některá média jej označili jako "nejlepší post-rockové album roku".

Vstupenky v ceně 990,- Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro.