Jdi na obsah Jdi na menu

Queen a Adam Lambert se vrací do Prahy se zbrusu novou show!

19. 4. 2017

Live: Queen + Adam Lambert

Datum: 01.11.2017                                                             Místo: O2 Arena, Praha

queen_adam-lambert_2017.jpgAdam Lambert & Brian May ze skupiny Queen (foto: Neal Preston)

Jen několik týdnů po ohlášení 26 termínů letního turné po Severní Americe, Queen s Adamem Lambertem potvrdili další vystoupení, v rámci nichž zavítají do Evropy ještě v průběhu letošního roku. Seznam koncertů obsahuje 24 zastávek a kapela představí zcela novou produkci i výběr skladeb, který dle jejích slov přinese mnohá překvapení.

Skupina odehraje 1. listopadu svůj jediný koncert v České republice v pražské O2 Areně. Půjde o první vystoupení v rámci turné, které se z Evropy přesune do Velké Británie, poslední zastávka je pak plánovaná na 15. prosince do londýnské Wembley Areny. Queen a Adam Lambert u nás naposledy koncertovali ve vyprodané O2 Areně v roce 2015.

V rámci chystaného turné představí formace zbrusu novou show se speciálně navrženou produkcí. Výběr písní se bude nepochybně vztahovat ke 40. výročí vydání nejprodávanějšího studiového alba „News Of The World” z roku 1977, které obsahuje nesmrtelné hymnické songy „We Will Rock You” a „We Are The Champions”.

Bubeník a spoluzakladatel Queen Roger Taylor prohlásil: „Show bude vypadat úplně jinak, než ta naše minulá. Produkční možnosti se opravdu hodně změnily, existuje mnohem více variant provedení a k dispozici jsou nejmodernější technologie. My však všechny nevyužijeme, nevystupujeme s přednatočenou hudbou, ale stoprocentně naživo. Plánujeme předvést věci, které jsme buď nikdy, nebo hodně dlouho nehráli. Začínali jsme jako kapela vydávající desky. To, že jsme měli hity, bylo jen něco jaksi navíc.”

Kytarista Brian May potvrzuje, že koncerty Queen budou mít ambicióznější hudební obsah. „Veřejnost zná hity, takže ji musíme uspokojit, ale můžeme také připravit pár věcí, které lidé skutečně nečekají. Tentokrát publiku nabídneme o dost víc. Adamův projev má mnoho podob, což k naší muzice sedí. Dokáže se dostat až k samotné podstatě skladeb a dát jim ten správný rockový rozměr. A všechny tyto dimenze můžeme ještě rozvinout.”

Adam Lambert výzvu ponořit se hluboko do klasického kánonu songů Queen vítá. „To, co by lidé, kteří před pár lety navštívili naše koncerty, měli vědět, je, že samozřejmě budeme i nadále hrát velké hity, které znají a milují. Myslíme si ale, že by bylo dobré nastavit laťku sami sobě o něco výš. Chce to změnu, vizuální, technologickou i programovou, ale jen do určité míry. A jsem velice nadšený, že představíme písně z katalogu Queen, které jsme doposud nehráli.”

I vizuálně se bude jednat o velmi propracovanou show, kterou dostali na starost nejrenomovanější světoví designéři.

Vstupenky na pražské vystoupení Queen s Adamem Lambertem lze zakoupit v síti Ticketportal v cenovém rozmezí od 1490,- Kč do 2390,- Kč. Pro členy fanklubu Live Nation začíná předprodej 19. dubna v 10:00 hodin, ostatní zájemci se dočkají o dva dny později.