Jdi na obsah Jdi na menu

Queen a Adam Lambert vystoupí v České republice!

3. 10. 2014

Live: Queen + Adam Lambert

Datum: 17.02.2015                                  Místo: O2 Arena, Praha

queen-a-adam-lambert-2015.jpgAdam Lambert se skupinou Queen (foto - zdroj: Profimedia.cz)

Queen s Adamem Lambertem oznámili, že začátkem příštího roku vyrazí na rozsáhlé turné po Velké Británii a Evropě. Podle všeho budou tato vystoupení patřit k nejžádanějším hudebním akcím roku. Queen a Adam Lambert absolvují šestitýdenní sérii koncertů, která začne v polovině ledna.

May, Taylor a Lambert se do Evropy vracejí po dvou letech od svého posledního kratšího turné. Čeká je 21 koncertů v 10 evropských státech, turné bude zahájeno ve Velké Británii a kromě České republiky navštíví mimo jiné i Francii, Nizozemsko, Rakousko, Belgii, Itálii a Dánsko, zakončeno pak bude ve švýcarském Curychu.

Reakce na oznámená data se dají očekávat obdobné jako na ohlášení amerického turné, kdy kapela vyprodala 24 koncertů v rekordním čase. Queen a Lambert bohatě splnili očekávání a na svá vystoupení obdrželi vřelé recenze od fanoušků i kritiky:

„Zaručeně vás rozsekají - jako v Killer Queen.“ (Entertainment Weekly)

„Dostali jsme Rock You, Queen jsou pořád Champions, a Lambertův hlas má tak skvělou kvalifikaci, že tahle jejich hudba bude žít i pro další generaci fanoušků.“ (VH1)

Omlazení Queen vládnou svrchovaně. Klaňte se, fanoušci! Vaše nová královna stojí za vaši lásku a oddanost.” (Edmonton Journal, Canada)

Kytarista Queen Brian May, bubeník Roger Taylor a nováček Adam Lambert málem zbořili halu svou energickou rockovou show, která jela na plný výkon. Jejich výjimečný hudební talent nevykazuje žádné známky slábnutí.” (The Daily Telegraph, Sydney).

Queen a Adam Lambert během víc než dvou naprosto senzačních hodin zasáhli nervy i kosti všech, kteří měli to štěstí být jejich koncertu svědkem. Freddie je už sice na věčnosti, ale tady by si jistě souhlasně přikyvoval.” (Brisbane Times)

Rozhoupali nás svým ROCKem? Jistěže ANO!” (New York Daily News)

Queen společně s Adamem Lambertem vystoupili poprvé v roce 2009 v rámci talentové soutěže American Idol, kde společně zahráli rockovou hymnu „We Are The Champions“. Lambert a Queen se poté opět spojili v roce 2011 na evropských cenách MTV v Belfastu. V létě roku 2012 spolu odehráli první společné živé koncerty - tři vyprodaná představení v londýnském Hammersmith Apollo následovala koncertní vystoupení v Rusku, na Ukrajině a v Polsku. Další jednorázový koncert absolvovali na hudebním festivalu IHeartRadio v Las Vegas v září loňského roku, kde jednoznačně excelovali. Tam také proběhl rozhovor mezi Adamem, Rogerem a Brianem, kdy se dohodli na prvním společném turné.

Stejně triumfální turné po Británii a Evropě se od této vítězné kombinace Queen + Adam Lambert dá očekávat i nyní. A Lambert by rád upozornil fanoušky na řadu změn, které nastanou. „Po technické stránce je to rozhodně větší produkce než před dvěma lety,“ říká. „Máme v plánu navštívit více měst, a tak jsme se tomu všichni rozhodli přizpůsobit vizuální stránku show i scénu, a budeme samozřejmě hrát všechny hity.“

„Máme velmi zajímavou scénografii,“ dodává Brian May. „Je velká a odvážná. Budeme to dělat na maximum.“ 

„Pokaždé, když jsme hudebně spolupracovali s Adamem, tak to byl prostě ten nejúžasnější frontman,“ říká Roger Taylor. „Je senzační. Má úžasný rozsah, a protože velký rozsah měl i Freddie, Adam dokáže zazpívat to, co on. Je to mimořádný zpěvák a skutečný talent. Mám pocit, že zapadá do naší jisté teatrálnosti. A je to hodně přirozené.“

Co se budoucnosti tohoto partnerství týká, prozatím je spolupráce Queen s Adamem Lambertem omezena jen na živé koncertování. Lambert je v současné době v závěrečné fázi psaní a nahrávání svého třetího alba. May a Taylor chystají své nadcházející album Queen Forever, novou kompilaci obsahující dosud nevydaný materiál nahraný s Freddie Mercurym. Vydání alba je naplánováno na 10. listopadu.

Skupina Queen během své existence nashromáždila ohromující počet ocenění a uvedení do síní slávy, zároveň se může pyšnit rekordními prodeji jako málokdo. Queen drží prodejní rekord ve stovkách milionů jednotek, včetně nebývalého seznamu singlů a alb, které se umístily na prvních příčkách hitparád, patří navíc mezi 10 nejprodávanějších kapel iTunes všech dob.

Začátkem letošního roku byli Queen oficiálně uznáni jako první skupina vůbec, která prodala přes šest milionů alba svých největších hitů Greatest Hits ve Velké Británii a o milion kusů tak porazila i titul Sgt. Pepper od Beatles, z čehož plyne úžasné zjištění, že alespoň jedna ze tří britských domácností nyní vlastní jedno album Greatest Hits skupiny Queen.

Adam Lambert a jeho senzační výkony v osmé sezóně American Idol jsou ještě stále považovány za jedny z nejvíce strhujících okamžiků v historii tohoto programu. Jeho debutové album For Your Entertainment si vysloužilo nominaci na cenu Grammy za nejlepší mužský popový hlasový výkon. Jeho druhé album Trespassing debutovalo na prvním místě hitparády časopisu Billboard. V rámci následujícího turné se Lambert představil v Austrálii, Jižní Africe, v Asii i východní Evropě, turné pak vyvrcholilo vyprodaným koncertem v Helsinkách. V roce 2013 se Lambert objevil jako hostující hvězda v televizním seriálu Glee. V současné době dokončuje psaní a nahrávání svého třetího alba.

Vstupenky na pražský koncert Queen + Adam Lambert v cenových relacích od 1390,- Kč do 2190,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal