Jdi na obsah Jdi na menu

Slavná americká zpěvačka Macy Gray vystoupí v Praze!

25. 11. 2014

Live: Macy Gray

Datum: 23.02.2015                                           Místo: SaSaZu, Praha

macy_gray_2015.jpgMacy Gray (foto - zdroj: Live Nation)

Americká umělkyně Macy Gray oznámila koncertní turné, v jehož rámci se vrátí do České republiky. Na své šňůře představí nové studiové album „The Way”, které vyšlo začátkem října. Do České republiky se zpěvačka vrací po čtyřech letech.

Existují hlasy, ale také hlasy: silné, plné, sexy vokály, které vám v uších zní ještě dlouho poté, co písnička skončí. Macy Gray má právě takový hlas – a i díky němu bezpochyby patří mezi nejcharismatičtější a nejunikátnější umělce v současné populární hudbě.

Macy Gray, americká zpěvačka, skladatelka, herečka a matka tří dospívajících dětí se na scéně pohybuje od roku 2000, kdy celý hudební svět nadchla nahrávkou „On How Life Is“. Macy se dočkala značného uznání kritiky i vřelého uvítání posluchačů právě hned u svého debutového alba, které se celosvětově proslavilo díky vydařené fúzi popu, rocku, hip-hopu a soulu. Díky singlům jako „I Try“, nebo „Why Didn´t You Call Me“ se z Macy Gray stala hvězda, se kterou pro příště museli všichni bez výjimky počítat.

Její pestrá kariéra obsahuje několik cen Grammy, Billboard, MTV nebo Brit Awards a rekordní prodeje ve výši více než 25 milionů po celém světě. Originální skladby jí pomohly nastartovat svou vlastní cestu k úspěchu a získat fanoušky i kritiky po celém světě. Její hudba překračuje žánry, od experimentální přes alternativní rock až po retro-disco a hip-hop.

Jedinečný vzestup k mezinárodnímu věhlasu Macy Gray a cesta v hudební branži za posledních 14 let byly velmi zajímavé. Poslední album „The Way“ pak odráží ženu a umělce, kterými se zpěvačka stala. Macy Gray byla vždy schopná přesně a osobitě vyjadřovat citovou stránku věcí a stav zamilovanosti. Vždy ale také dovedla být řádně ostrá a na správných místech také kousavá. Řadu svých skladeb dokázala tvrdě vyostřit a neskrývat nepříjemné věci.

„Chtěla jsem vytvořit nahrávku, která odráží moji osobnost jako ženy, matky i umělce,“ říká Macy Gray. „Toto album je pro mne velmi osobní. Chci, aby mí fanoušci pochopili, čím v životě jsem, a cítili se inspirováni mou hudbou.“

Jako svobodná matka tří dětí a zavedená filmová i hudební umělkyně je Macy Gray nyní připravena sdílet svou cestu s celým světem. Osmé studiové album „The Way“ obsahuje povznášející skladby s příměsí klasického rukopisu Gray, písně odkazují na silná témata, jako je ženská nezávislost nebo vítězství nad nepřízní osudu.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 790,- Kč a 990,- Kč.

Pořadatel: www.livenation.cz