Jdi na obsah Jdi na menu

Southern Avenue budou koncertovat poprvé v České republice!

11. 5. 2022

Live: Southern Avenue                           Support: The Youniverse

Datum: 01.06.2022                                             Místo: Palác Akropolis, Praha

southern-avenue.jpgSouthern Avenue (foto: David McClister)

Po několikerém odkladu termínu, způsobeném koronavirovými omezeními, se představí českému publiku 1. června v pražském Paláci Akropolis energická pětka z Memphisu Southern Avenue. Jako support vystoupí slovenská kapela The Youniverse.

Na debutové nahrávce „Southern Avenue” z roku 2017 se stejnojmenné formaci podařilo zažehnout malou revoluci. Organická směs soulu, blues a R&B poukázala na různorodost jejich muzikantských kořenů i oddanost zvolenému stylu. Na druhé desce „Keep On” svou vizi Southern Avenue ještě rozšířili a vysloužili si za ni nominaci na Grammy v kategorii blues, přičemž ta první byla oceněna prestižní cenou Blues Music Award za Nejlepšího nového umělce/album.

Southern Avenue jsou mladí a velmi nadaní. Dovedou přenášet jižanské tradice do 21. století. Kytarový kouzelník skupiny Ori Naftaly získal skvělou reputaci již v rodném Izraeli, později se spojil s memphiskou zpěvačkou Tierinii Jackson a její sestrou Tikyrou Jackson, která hraje v kapele na bicí. Sestavu doplňuje všestranný klávesák Jeremy Powell. William Bell, držitel ceny Grammy, který hostoval při nahrávání jejich druhého alba, byl Southern Avenue naprosto nadšen a považoval je za stoprocentní budoucí hvězdy. Hudební kritika ocenila jejich gospelem nasáklé R&B s rockovým cítěním.

Pražský koncert pořádá agentura Liver Music. Vstupenky jsou k dispozici v síti GoOut.cz za 690,- Kč (stání) a 990,- Kč (sezení).