Jdi na obsah Jdi na menu

Švédská popová hvězda Tove Lo vystoupí v Praze!

25. 1. 2019

Live: Tove Lo

Datum: 06.08.2019                Místo: Lucerna Music Bar, Praha

tove-lo.jpgTove Lo (foto - zdroj: musicbar.cz)

Tove Lo se možná víc než sólová umělkyně proslavila jako spoluautorka a hostující zpěvačka u různých jiných interpretů. Slyšet ji můžeme v „Close” od Nicka Jonase, „Say It” od Flume, „Desire” od Years & Years, „Blow That Smoke” od Major Lazer, „Freak Of Nature” od Broods, „Heroes (We Could Be)” od Alessa a zazpívala si i s Coldplay ve „Fun”. Předskakovala Katy Perry, Maroon 5 a Coldplay. Do Prahy ale Tove Lo zavítá premiérově u příležitosti svého samostatného koncertu, který se uskuteční 6. srpna v Lucerna Music Baru.

Tove Lo si živě vzpomíná na první zlomené srdce. Jmenoval se Erik a byl prý úžasný. „Ihned jsem se do něj zamilovala,” říká. Ale v jejich písních, jako je třeba „Habits (Stay High)”, je každé zamilování komplikované. Erik se zamiloval do její kamarádky, Tove Lo se náhle zbořil svět. „Mohla jsem si oči vyplakat,” povídá a směje se. Zapomněla totiž prozradit, že jí bylo osm let.

Dodnes jsou témata marné lásky specialitou téhle rodačky ze Stockholmu. I druhá deska „Lady Wood” z října 2016 je věnovaná sexu a lásce. Název alba do jisté míry zrazuje titul „nejsmutnější dívky Švédska”, který jí dali fanoušci. Volný překlad by mohl totiž znít „Dáma s erekcí”.

Její platinou ověnčený debut „Queen Of The Clouds” vyšel v roce 2014. Nahrávce se dostalo kritické chvály a singl „Habits (Stay High)” získal třetí příčku v Billboard Hot 100. Další skladba „Talking Body”, pocta chtíči a různým tabu, se vyšplhala na místo dvanácté.

„Lady Wood” je však rozmáchlejší než první album. Je rozmanitější, více feministické.

Časopis Time pochválil preciznost Tove Lo, která se podobá ostří břitvy. Ve skutečnosti se zpěvačka psaní songů věnuje více než 18 let. Začala v jedenácti s domácí dívčí kapelou, pokračovala v indie rockové skupině Tremblebee a nakonec se stala členkou hudebního kolektivu Wolf Cousins Maxe Martina. Ten ji v mnohém pomohl, především radou, aby se věnovala produkci.

V současnosti Tove Lo plně propaguje desku z roku 2017 nazvanou „Blue Lips”. V prosinci 2018 představila novou píseň „Cycles”.

Vstupenky na pražské vystoupení Tove Lo za 790,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků) a na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz a Ticketmaster. Na místě v den koncertu budou lístky za 950,- Kč.