Jdi na obsah Jdi na menu

The Dire Straits Experience vystoupí poprvé v pražské Lucerně!

17. 1. 2017

Live: The Dire Straits Experience                              

Datum: 31.05.2017                                             Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

the-dire-straits-experience-angelika.jpgThe Dire Straits Experience (foto: Angelika Špicarová)

Slavná britská kapela The Dire Straits slaví 40 let od svého založení. Čtyřicet let od doby, kdy první velký hit „Sultans Of Swing” obletěl zeměkouli a umístil se na předních místech světových žebříčků.

V 80. letech ovládly první příčky hitparád další kultovní písně jako „Brothers In Arms”, „Money For Nothing”, „Calling Elvis”, „Romeo And Juliet”, „Walk Of Life”, „So Far Away” a zasněná „Private Investigations”. Skladby Dire Straits patřily k nejoblíbenějším na televizním kanálu MTV, který první mapoval světovou hudební scénu.

Po odchodu legendárního Marka Knopflera v 90. letech skupina pokračuje pod hlavičkou The Dire Straits Experience v sestavě, ve které částečně působí původní členové z 80. let. Frontmanem kapely je Markovi Knopflerovi stylově velmi podobný kytarista a zpěvák Terence Rais. V sestavě působí saxofonista Chris White (držitel ceny Grammy), na bicí hraje Chris Whitten a na klávesy Simon Carter.

Poslední květnový den se můžete těšit na premiérové vystoupení The Dire Straits Experience ve Velké sále pražské Lucerny. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 790,- Kč do 1590,- Kč. Zvýhodněné ceny platí do 30. března.