Jdi na obsah Jdi na menu

Tobias Sammet přijede do Prahy s novým albem Avantasie!

17. 7. 2015

Live: Avantasia     

Datum: 16.03.2016                                             Místo: Forum Karlín, Praha

avantasia-2015.jpgFoto - zdroj: facebook.com

Tobias Sammet právě pokračuje v tvorbě dalšího díla metalové opery Avantasia. S myšlenkou na vytvoření přišel již v roce 1999. Původně se mělo jednat jen o jednorázovou studiovou záležitost, kdy se Sammet spojil s významnými metalovými zpěváky a svými idoly, ale opak je pravdou. Výborný skladatel a frontman skupiny Edguy se pustil do práce, a tak můžeme s napětím očekávat další mistrovský kus z dílny speciálního projektu Avantasia.

Tobias Sammet v poslední době střídal alba Avantasie a Edguy poměrně pravidelně a nejinak tomu bude i tentokrát. Začátkem příštího roku se svou metalovou operou vydá albovou novinku „Ghostlights”. Stihnout by to měl do března, kdy Avantasia vyváží na turné.

„Uplynulých několik měsíců jsem strávil spoustu času ve studiu, jako starý samotář ve sklepě, a tajně pracoval zabrán do něčeho, co mi připadá jako nová – a velice silná – kapitola příběhu Avantasie,” říká Sammet. „Nový materiál je pompézní a energický a i když je dost rozmanitý, každá minuta zní jako Avantasia.”

K turné zmiňme především pro nás podstatné datum. A tím je 16. březen, kdy Sammet s Avantasií dorazí do pražského Fora Karlín, koncem měsíce ho pak čekají rovnou dva koncerty na Slovensku (27. března v Banské Bystrici a 28. března v Bratislavě). A už letos na podzim vyjde jako předkrm EP/singl.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici za 690,- Kč (stání) a 890,- Kč (stání u pódia) v předprodejních sítích Ticketpro a Ticket-Art.

Pořadatel: www.pragokoncert.com