Jdi na obsah Jdi na menu

Tom Odell vymění Lucerna Music Bar za Malou sportovní halu!

26. 5. 2016

Live: Tom Odell

Datum: 26.11.2016                                           Místo: Malá sportovní hala, Praha

tom_odell-praha-2016.jpgTom Odell (foto - zdroj: D Smack U Promotion)

Tom Odell se jako velký talent v roce 2013 poprvé představil pražskému publiku, tehdy vystoupil v Lucerna Music Baru. Do Prahy se letos vrátí, a to v rámci turné k nové desce, tentokrát však odehraje koncert 26. listopadu v Malé sportovní hale.

V roce 2014 si Tom Odell s hrůzou uvědomil, že strávil téměř rok propagací skladeb ze svého debutového alba „Long Way Down”. Nahrávky, která mu zajistila velký a zasloužený úspěch v roce předešlém.

Album se skvěle prodávalo, dosáhlo první příčky v britské hitparádě a získalo platinovou desku. Odell, který za album získal cenu Ivor Novello Award pro Nejlepšího skladatele, si ale uvědomoval, že tento úspěch také znamená, že během neustálého koncertování neměl čas složit nic nového.

Tohle trápí každého umělce, jak a kde najít čas. V Tomově případě čas navázat na desku, kterou pochválili i Elton John, Billy Joel a The Rolling Stones, kteří Toma pozvali jako předskokana na svůj koncert v londýnském Hyde Parku.

Tom Odell tedy udělal to, co mnozí umělci před ním. Zastavil rozjetý vlak, koupil si letenku do New Yorku, kde si v East Village pronajal malý byt s klavírem, a začal pracovat na nové desce. Ve městě, kde znal jen velmi málo lidí, a kde je tak snadné být cizincem.

Tak začalo vznikat album „Wrong Crowd”.

Kromě samotářských toulek po New Yorku několikrát na koncertě doprovodil Billy Joela v Madison Square Garden. Získal zpět ztracenou životní rovnováhu a písničky se začaly v jeho hlavě znovu objevovat.

Na jaře 2014 Tom podnikl turné po Evropě a převzal cenu Ivor Novello Award, ale v září opouští Londýn a tentokrát je jeho cílem Los Angeles a čtvrť Echo Park. Album „Wrong Crowd” právě zde dostávalo svoji podobu.

Desku produkoval Tom Odell s Jimem Abbissem a dali jí rytmičtější, energičtější tvář.

Album „Wrong Crowd” ovlivnila také Tomova láska k filmům. V New Yorku jich viděl desítky. Mezi jeho nejmilejší režiséry patří Wong Kar-wai, Paolo Sorrentino, Terrence Malick, Wim Wenders a Fellini.

Během natáčení desky Tom vytvářel scénáře ke kolekci filmů, které hudbu doprovázejí. Společně s režisérem George Belfieldem odcestoval do Jižní Afriky, kde natočili první část filmu o člověku, který je ničen svým nihilistickým a hedonistickým životním stylem. Snímek rovněž ukazuje, jaký má takový rozklad vliv na lidi kolem hlavního hrdiny.

„Jeho životní styl nakonec zničí jedinou nevinnou věc, která mu zůstala, jeho lásku. Tím končí první část filmu, ale příběh pokračuje…”

Album „Wrong Crowd” vychází 10. června a 26. listopadu ho Tom Odell představí live v pražské Malé sportovní hale.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Tickeportal za 720,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 900,- Kč.