Jdi na obsah Jdi na menu

V červnu se do Prahy vrátí Jared Leto a jeho 30 Seconds To Mars!

17. 12. 2013

Live: 30 Seconds To Mars

Datum: 30.06.2014        Místo: Tipsport Arena, Praha

30secondstomars2013.jpg30 Seconds To Mars (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Americká skupina Thirty Seconds To Mars se 30. června 2014 vrátí do Prahy. Dějištěm jejich velkolepé show na podporu aktuálního alba "Love, Lust, Faith and Dreams" bude opět Tipsport Arena.

THIRTY SECONDS TO MARS

Skupinu Thirty Seconds To Mars (často označovanou jen zkratkou 30 STM) založil v roce 1998 hollywoodský herec Jared Leto se svým bratrem Shannonem jako rodinný podnik a kapelu pro zábavu. Během pár let se z ní však stala rocková ikona, která dnes stojí po boku největších amerických hudebních hvězd. Včetně výše zmíněné letošní novinky "Love, Lust, Faith and Dreams", kterou spolu s Jaredem Leto produkoval pětinásobný držitel Grammy Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones, Pogues, Killers aj.) vydali 30 STM do dnešního dne čtyři studiová alba, od nichž se prodalo přes 10 miliónů kopií a která kapele vynesla bezpočet ocenění - např. tři ceny MTV Europe Music Awards, tři MTV Video Music Awards, šest Kerrang! Awards, NME Award nebo Billboard Music Award, na kterou byli nominováni již sedmkrát. 311 koncertů odehraných za dva roky jim navíc přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za "nejdelší turné rockové kapely".

Nemalou zásluhu na řadě ocenění a celosvětové popularitě skupiny nesou také její videoklipy, které v režii Jareda Leta svojí velkolepostí připomínají spíše krátkometrážní hollywoodské filmy než hudební klip. Vzpomeňme např. třináctiminutovou videopodobu singlu "Hurricane", kterou hudební stanice MTV v původní verzi kvůli sexuálnímu obsahu odmítla vysílat a v cenzurované podobě ji následně ocenila soškou za "nejvýpravnější a nejnezapomenutelnější video roku 2010".

Stejnou pozornost k sobě aktuálně poutá i dokument "Artifact", jež opět režíroval Jared Leto a který vedle vzniku alba "This Is War" přibližuje soudní spor skupiny s nahrávací společností EMI/Virgin Records, která kapelu před pár lety žalovala o 30 miliónů dolarů za nedodržení smluvních podmínek. Snímek "Artifact", který byl vydán počátkem prosince, byl již před rokem představen na vybraných filmových festivalech, kde stačil již získat několik cen odborné kritiky i díváků. A neménně se Jaredu Leto daří i v jeho herecké kariéře. Po šesti letech, které věnoval převážně kapele, se vrací na filmová plátna ve snímku "Dallas Buyers Club" (Klub poslední naděje), který by mu podle americké filmové kritiky měl přinést nominaci na Oscara. Film bude společností Cinemart uveden do českých kin 23. ledna 2014.

Vstupenky na koncert 30 STM budou v prodeji v síti Ticketpro od středy 18. prosince. Stání u pódia vyjde na 1290,- Kč, standardní stání na 990,- Kč.