Jdi na obsah Jdi na menu

Wild Beasts přivezou do Prahy novou desku!

2. 6. 2016

Live: Wild Beasts                   

Datum: 21.10.2016       Místo: Lucerna Music Bar, Praha

012.jpgWild Beasts (foto: Angelika Špicarová)

Wild Beasts vydávají své páté album, jejich dosud neobnaženější a nejpřímější desku, která se tolik liší od optimismu nahrávky „Present Tense” z roku 2014. V souvislosti s novým albem oznamují koncertní turné, v jehož rámci vystoupí 21. října v pražském Lucerna Music Baru.

Pokud na téhle desce měli Hayden Thorpe, Tom Fleming, Ben Little a Chris Talbot reflektivní nálady a byli fascinováni onlineovou kulturou a elektronickou hudbou, tak novinka „Boy King” je podle Fleminga „pořádně naštvaná”. Wild Beasts se svými smyslnými melodiemi, které zpívají v duetech Thorpe a Fleming, Little je magicky proplétá svou kytarou a Talbot svými bicími žene dopředu, se tentokrát na albu „Boy King” dotýkají temných stránek maskulinity a Thorpeho vlastní psychiky. Jak říká sám Hayden: „Po pěti deskách musel přijít element takového toho – a tak kurva co?”.

004.jpgWild Beasts (foto: Angelika Špicarová)

Wild Beasts nahrávali v londýnském studiu každý den od devíti do pěti. Thorpe si dal za cíl desku směrovat někam mezi pop Justina Timberlakea a industriální rachot Nine Inch Nails.

Umělecké třecí plochy mezi Thorpem a Flemingem během nahrávání daly vzniknout jedinečné popové citovosti alba „Boy King”. Flemingovo experimentování otevřelo dveře novým rozměrům Thorpeho skládání. Hudba se stala agresivnější, přímější.

Cizelování alba ve Východním Londýně trvalo celý rok, pak se kapela s kolekcí nových písniček vydala do Dallasu za producentem Johnem Congletonem. „Chtěli jsme najít ten nejnecitlivější způsob, jak tu desku dokončit,” vysvětluje Thorpe. „Musel to být pravý opak nahrávky Present Tense – to byl jediný způsob, jak ji udržet při životě.”

Thorpe popisuje „Boy King” jako „desku pro generaci Tinderu”, kde má každý licenci mít ve skutečnosti několik sexuálních identit.

Album uzavírá fascinující skladba „Dreamliner”. „V tomhle momentu si ten Byron uvnitř uvědomuje svou vlastní zranitelnost a stává se zas chlapcem,” vysvětluje Thorpe. Je to krásná tečka další jedinečné desky Wild Beasts, pozoruhodného soundtracku mužské psychiky v jedenadvacátém století. Nebo jak říká Thorpe: „Myslím, že Boy King je apokalyptická deska. Je o plavání v propasti. Když myslíte na sex, musíte myslet na smrt, je to jedno a totéž.”

Vstupenky na pražský koncert Wild Beasts za 390,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na webu musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Eventim, Ticketpro a Ticketportal. V pokladně Lucerna Music Baru jsou lístky k zakoupení bez poplatků.