Jdi na obsah Jdi na menu

Iggy Pop, Foals a The Kooks odstartují v Praze Metronome Festival!

6. 3. 2016

Datum: 25.06.-26.06.2016                                    Místo: Výstaviště Holešovice, Praha

iggy-pop-2016.jpgIggy Pop (foto - zdroj: metronomefestival.cz)

Praha letos v červnu zažije souboj současných a budoucích hvězd hudebního světa. Organizátoři festivalu United Islands of Prague spustili předprodej vstupenek na nový hudební festival, který proběhne souběžně s ostrovní slavností během posledního červnového víkendu.

Metronome Festival, který se uskuteční od 25. do 26. června v areálu holešovického Výstaviště, láká na ikonu Iggyho Popa, jednu z nejžádanějších kapel současnosti Foals či populární indie rockery The Kooks. Z tuzemských kapel se mohou hudební nadšenci těšit například na unikátní vystoupení J.A.R., slovenského zpěváka Richarda Müllera, světového hudebníka českého původu Ivana Krále nebo zavedenou elektroswingovou čtveřici Mydy Rabycad.

Nový dvoudenní hudební festival Metronome přiveze během posledního červnového víkendu do centra města velká světová jména a představí neobvyklá vystoupení tuzemských interpretů. Festival využije prostor v širším centru města v areálu Výstaviště Praha. Metronome nabídne návštěvníkům kromě propracované hudební dramaturgie i výbornou dopravní dostupnost, možnost komfortního ubytování či stanování přímo v městském parku Stromovka.

Headlinerem festivalu je legendární Iggy Pop, který představí nejen skladby z nové desky „Post Pop Depression”, ale i průřez ze své sólové tvorby, zejména ze slavného berlínského období. Druhým headlinerem je jedna z nejžádanějších kapel současnosti -  britští Foals. Loni na podzim vydali své již čtvrté studiové album „What Went Down” a během letošního turné se jim podařilo vyprodat i proslulý stadion Wembley.

Těšit se můžete také na jedny z nejvýraznějších zástupců britské indie rockové scény The Kooks, speciální „Best of show” slovenského zpěváka Richarda Müllera nebo mimořádné vystoupení J.A.R. v nových aranžích a s gospelovým sborem. Na festivalu také vystoupí elektroswingoví Mydy Rabycad, kteří se proslavili i díky United Islands of Prague a letos si zahrají dokonce na britském festivalu Glastonbury.

Unikátní propojení hudebních legend nabídne vystoupení Ivana Krále, baskytaristy a skladatele filmové hudby, který spolupracoval například s Patti Smith, Iggym Popem nebo Blondie. Ten vystoupí na festivalu Metronome v historické premiéře společně s Jiřím Suchým. Mezi dalšími interprety jsou brněnští Ghost of You, německý zpěvák a multiinstrumentalista L'Aupaire, temně melancholické severské trio Get Your Gun či sólový projekt bývalého saxofonisty Parov Stelar Max The Sax.

Metronome Festival organizuje agentura Metronome productions s. r. o., v jejímž čele stojí David Gaydečka a Martin Voňka. Organizátoři mají dlouholeté zkušenosti s pořádáním koncertů a festivalu United Islands of Prague, který se letos v Praze uskuteční již po třinácté. Rozhodli se tuto svou vlajkovou loď posunout dál a ve stejném termínu nabídnou hudebním nadšencům nejen možnost zdarma objevovat nové nadějné interprety na United Islands of Prague, ale také zažít velkolepé koncerty zahraničních i tuzemských hvězd na Metronome Festivalu.

„Praha si zaslouží hudební událost v podobě velkého festivalu, který propojí atmosféru města s kvalitní a exkluzivní hudební dramaturgií. Máme stabilní zázemí, mnohaleté zkušenosti a dlouhodobý plán až do roku 2023. Chceme každým rokem festival posouvat dále, zaměřit se na komfort návštěvníků a nabídnout jim už letos dokonalý festivalový zážitek,” říká David Gaydečka.

„Líbí se mi představa, že člověk přijede do hlavního města na prodloužený červnový víkend, projde si památky a odpoledne stráví procházkou po pražských ostrovech a parcích, kde mu zahrají mladí talentovaní hudebníci na United Islands of Prague. Večer pak tramvají dojede o pár zastávek na Výstaviště a bude mít možnost poslechnout si světové hudební hvězdy,” dodává Martin Voňka.

Kompletní program prvního ročníku Metronome bude zveřejněn na webových stránkách a sociálních sítích festivalu.

Festivalu Metronome udělila záštitu primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Vstupenky na Metronome Festival jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.cz.