Jdi na obsah Jdi na menu

Imagine Dragons budou hlavní hvězdou Colours of Ostrava!

16. 11. 2016

Datum: 19.07.-22.07.2017                  Místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava

013---imagine-dragons.jpgImagine Dragons (foto: Angelika Špicarová)

Imagine Dragons se stanou headlinerem šestnáctého ročníku Colours of Ostrava, který se uskuteční od 19. do 22. července 2017 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Festival bude zahajovat britská zpěvačka Birdy. Dalším potvrzeným jménem je berlínský elektronický projekt Moderat.

Imagine Dragons je americká kapela, jejíž videoklipy mají stamilionová zhlédnutí, která vyprodává stadiony po celém světě a pravidelně boduje se svými singly na vrcholech hitparád.

„Pro Colours of Ostrava bude koncert Imagine Dragons obrovskou událostí, jde o formaci, která je v současné době na vrcholu popularity. Jsem nadšená, že právě u nás zazní naživo jejich adrenalinový mix kytarového rocku, popu i elektroniky, jenž tak strhává fanoušky,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Hrajeme na kytary, bicí a basu, takže nám říkají rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melodie, skladby, dávající pocit exploze,” tvrdí zpěvák Imagine Dragons Dan Reynolds. Nepravděpodobně složená čtveřice kamarádů z Las Vegas - Dan Reynolds a tři jazzmani z Berklee School Of Music - existuje od roku 2009 a poprvé na sebe upozornila o tři roky později singlem „It’s Time”.

„Úspěšně vstřebali tlumenou americkou gotiku Arcade Fire, demokratizující styl Mumford & Sons i zdvořilou nadřazenost Coldplay,” napsali o kapele, jejíž singl „Radioactive” se stal v roce 2012 nejprodávanější rockovou skladbou v americké digitální historii a album „Night Visions” jedním z nejúspěšnějších rockových debutů uplynulé dekády. Pozici pop rockové star potvrdili i druhou deskou „Smoke + Mirrors”, opět napěchovanou hitovými songy.

Imagine Dragons získali cenu Grammy (+ další nominaci) a spoustu jiných významných ocenění, jejich písně znějí v televizních seriálech či filmech a sáhli po nich i lidé z reklamy. Členové skupiny také založili charitativní organizaci The Tyler Robinson Foundation pomáhající v boji s rakovinou a spolupracují s Amnesty International.

Britská zpěvačka a skladatelka Jasmine Van Den Bogaerde alias Birdy zažije na Colours of Ostrava tuzemskou koncertní premiéru. „Na to, že jí letos bylo pouhých dvacet let, toho stihla v hudbě skutečně hodně. V jejím projevu se snoubí neobvyklý talent podepřený éterickým hlasem,” líčí Zlata Holušová.

Birdy byla nominována na ceny Brit Awards a Grammy. Letos vydala již třetí album „Beautiful Lies”, které se dostalo do Top 10 ve 46 zemích světa. Celkem prodala přes deset milionů desek, její videoklipy vidělo na youtube přes pět set milionů diváků a na facebooku ji sleduje přes 2,5 milionu fanoušků. Točí se okolo ní producentská a skladatelská esa od Adele, OneRepublic, Mumford & Sons nebo Florence And The Machine. O Birdy také dobře vědí příznivci televizních seriálů „The Vampire Diaries” a „Hunger Games”.

Svou první desku vydala ve čtrnácti letech a zařadila na ni výrazně osobité covery Bon Ivera, The National, Fleet Foxes nebo Jamese Taylora. V šestnácti letech vystoupila na zahajovacím ceremoniálu londýnských paralympijských her a osmdesáti tisícový dav uhranula zpěvem songu „Bird Gerhl” od Antony And The Johnsons. Třetí album „Beautiful Lies” ji do uměleckých výšin pomohli dotáhnout o generaci starší uznávaní skladatelé a producenti. „Plachá zpěvačka se na něm od klavírních balad vzedmula k vrstevnatým a silným hymnickým skladbám,” uzavírá Zlata Holušová.

„Berlínské trio Moderat patří v současné době k největším senzacím nezávislé elektronické hudby,” říká Zlata Holušová. Formace vznikla spojením dvou předních jmen německé elektronické scény - dvojice Modeselektor a sólového one-man projektu Apparat. Od vydání stejnojmenného debutového alba v roce 2009 a předskakování Radiohead na jejich pražské zastávce v témže roce přerostli Moderat v projekt, který po světě vyprodává velké koncertní sály a svým růstem daleko předčil rozměry běžného vedlejšího projektu.

„Jejich živá vystoupení jsou charakteristická kombinací syrového techna, minimalistických elektronických žánrů a úderných vizualizací, které spolu s čistým vokálem Saschy Ringa tvoří taneční i zasněný koncertní zážitek,” doplňuje Holušová. Naposledy vystoupili Moderat v České republice v červnu 2016 v beznadějně vyprodaném Velkém sále pražské Lucerny.

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou již k dispozici na webu colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2090,- Kč platí na limitované množství pět tisíc kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.